Żurawinowy kisiel
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Żurawinowy kisiel](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977028434.jpeg&w=3840&q=75)
Niebanalny pomysł na kisiel o oryginalnym smaku
0
0 / 0
Niebanalny pomysł na kisiel o oryginalnym smaku
4
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
2.50 szkl. woda
40 dag. żurawina łowicz
10 dag. cukier
3 dag. mąka ziemniaczana
Przygotowanie
1
Żurawinę opłukać, osączyć, wrzucić do rondla, rozgnieść widelcem, zasypać cukrem, wymieszać doprowadzić do wrzenia.
2
Następnie zmiksować.
3
Mąkę ziemniaczaną wymieszać z 1/2 szklanki wody, wlać do zmiksowanych owoców, dolać 2 szklanki wody, mieszając zagotować.
4
Gotowy kisiel zdjąć z ognia, rozlać do pucharków.
5
Najsmaczniejszy jest nie zupełnie zimny i niezbyt gęsty.
6
Smacznego!!!