Żurawinowy kisiel

m7
Żurawinowy kisiel

0

0 / 0

Niebanalny pomysł na kisiel o oryginalnym smaku

4

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

2.50 szkl. woda

40 dag. żurawina łowicz

10 dag. cukier

3 dag. mąka ziemniaczana

Przygotowanie


1

Żurawinę opłukać, osączyć, wrzucić do rondla, rozgnieść widelcem, zasypać cukrem, wymieszać doprowadzić do wrzenia.

2

Następnie zmiksować.

3

Mąkę ziemniaczaną wymieszać z 1/2 szklanki wody, wlać do zmiksowanych owoców, dolać 2 szklanki wody, mieszając zagotować.

4

Gotowy kisiel zdjąć z ognia, rozlać do pucharków.

5

Najsmaczniejszy jest nie zupełnie zimny i niezbyt gęsty.

6

Smacznego!!!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

383

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

92

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły