Żurawinowy kisiel
m7
Niebanalny pomysł na kisiel o oryginalnym smaku
Wartości odżywcze na porcję
Energia
383
kcal
Białka
1
gram
Węglowodany
92
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Niebanalny pomysł na kisiel o oryginalnym smaku
4
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
2.50 szkl. woda
40 dag. żurawina łowicz
10 dag. cukier
3 dag. mąka ziemniaczana
Przygotowanie
Żurawinę opłukać, osączyć, wrzucić do rondla, rozgnieść widelcem, zasypać cukrem, wymieszać doprowadzić do wrzenia.
Następnie zmiksować.
Mąkę ziemniaczaną wymieszać z 1/2 szklanki wody, wlać do zmiksowanych owoców, dolać 2 szklanki wody, mieszając zagotować.
Gotowy kisiel zdjąć z ognia, rozlać do pucharków.
Najsmaczniejszy jest nie zupełnie zimny i niezbyt gęsty.
Smacznego!!!