0

Składniki

1 Kilogram
Żurawina
0.5 Litra
wódka
0.25 Litra
spirytus
1 Szklanka
cukier
40 Dekagramów
CUKIER WANILIOWY
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. żurawiny umyć, zalać wódką i odstawić na 2 tygodnie
  2. odlać wódkę a żurawiny zmiksować
  3. z żurawin, cukru i cukru waniliowego ugotować syrop
  4. zdjąć z ognia, zalać odlaną wódką i spirytusem, szybko mieszając
  5. odstawić do ostygnięcia
  6. przelać do butelek i sezonować co najmniej pół roku

Opis

Popisowy alkohol mojej mamy, który zdobył duże uznanie wśród gości i rodziny. Nie zachęcam i nie propaguję alkoholu, ale spróbować naprawdę warto.

Podobne przepisy

Back to Youth

Łatwy Do 15 min
Back to Youth

Bloody Mary

Łatwy Do 15 min
Bloody Mary

KiwiSour

Łatwy Do 15 min
KiwiSour

Kompot wigilijny

Łatwy Do 1 godz
Kompot wigilijny

Pineapple Mimosa

Łatwy Do 15 min
Pineapple Mimosa

PorKi

Łatwy Do 15 min
PorKi

Sex on the Beach

Łatwy Do 15 min
Sex on the Beach

Bazyliszek

Łatwy Do 15 min
Bazyliszek

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!