0

Składniki

1 Kilogram
Żurawina
0.5 Litra
wódka
0.25 Litra
spirytus
1 Szklanka
cukier
40 Dekagramów
CUKIER WANILIOWY
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. żurawiny umyć, zalać wódką i odstawić na 2 tygodnie
  2. odlać wódkę a żurawiny zmiksować
  3. z żurawin, cukru i cukru waniliowego ugotować syrop
  4. zdjąć z ognia, zalać odlaną wódką i spirytusem, szybko mieszając
  5. odstawić do ostygnięcia
  6. przelać do butelek i sezonować co najmniej pół roku

Opis

Popisowy alkohol mojej mamy, który zdobył duże uznanie wśród gości i rodziny. Nie zachęcam i nie propaguję alkoholu, ale spróbować naprawdę warto.

Podobne przepisy

Grog z miodem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Grog z miodem

Likier kakaowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Likier kakaowy

KiwiSour

Przepis
Łatwy Do 15 min
KiwiSour

PorKi

Przepis
Łatwy Do 15 min
PorKi

Back to Youth

Przepis
Łatwy Do 15 min
Back to Youth

Bloody Mary

Przepis
Łatwy Do 15 min
Bloody Mary

Pineapple Mimosa

Przepis
Łatwy Do 15 min
Pineapple Mimosa

Sex on the Beach

Przepis
Łatwy Do 15 min
Sex on the Beach

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!