Żurawina z gruszkami

m7
Żurawina z gruszkami

0

0 / 0

Żurawina z gruszkami to świetny dodatek do mięs lub sera pleśniowego.

3

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 kg żurawina łowicz

1 kg gruszka

0.50 kg cukier

Przygotowanie


1

Gruszki obrać i pokroić na ćwiartki. Wrzucić do garnka, następnie dodać do żurawinę i cukier. Zagotować.

2

Gorącą konfiturę przełożyć do umytych słoików i odwrócić do góry nogami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

2898

kcal

Białka

b/d

0

Węglowodany

698

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły