Żurawina z gruszkami

m7

Żurawina z gruszkami to świetny dodatek do mięs lub sera pleśniowego.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2898
kcal
Białka
b/d
0Węglowodany
698
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Żurawina z gruszkami to świetny dodatek do mięs lub sera pleśniowego.
3
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
2 kg żurawina łowicz
1 kg gruszka
0.50 kg cukier
Przygotowanie
Gruszki obrać i pokroić na ćwiartki. Wrzucić do garnka, następnie dodać do żurawinę i cukier. Zagotować.
Gorącą konfiturę przełożyć do umytych słoików i odwrócić do góry nogami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2898
kcal
Białka
b/d
0Węglowodany
698
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.