Zupa-krem z zielonego groszku z puszki

m7
Zupa-krem z zielonego groszku z puszki

0

3.1 / 115

Zupa krem z zielonego groszku z puszki to sposób na lekki i szybki obiad, który przygotujemy w mgnieniu oka. Zupa jest wyjątkowo smaczna, sycąca i prosta w przygotowaniu. To idealny wybór, gdy nie chcemy stać długo w kuchni i szukamy skutecznego sposobu na zaspokojenie głodu. Krem z groszku nie tylko świetnie smakuje, ale i doskonale prezentuje się na stole. Całość można serwować z dodatkiem chrupiącego pieczywa. Smacznego!

4

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

100 g śmietana 18%

3 szkl. woda

1 szt. groszek zielony konserwowy

1 szt. kostka rosołowa drobiowa

Przygotowanie


1

Groszek wraz z zalewą zmiksować blenderem. W 3 szkl. gorącej wody rozpuścić kostkę rosołową. Dodać zmiksowany groszek. Odlać trochę gorącej zupy do kubeczka ze śmietaną, szybko wymieszać - zahartować - i wlać do garnka. Przyprawić do smaku szczyptą soli i pieprzu. Zagotować.

2

Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły