0

Składniki

100 Gramów
śmietana 18%
3 Szklanki
woda
1 Sztuka
groszek zielony konserwowy
1 Sztuka
kostka rosołowa drobiowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Groszek wraz z zalewą zmiksować blenderem. W 3 szkl. gorącej wody rozpuścić kostkę rosołową. Dodać zmiksowany groszek. Odlać trochę gorącej zupy do kubeczka ze śmietaną, szybko wymieszać - zahartować - i wlać do garnka. Przyprawić do smaku szczyptą soli i pieprzu. Zagotować.
  2. Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

Opis

Groszkowa w smaku jest bardzo dobra, kremowa, no i przede wszystkim błyskawiczna w wykonaniu.

Podobne przepisy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz.

Lasagne na szybko

Łatwy Do 1 godz.

Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Średni Do 1 godz.

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz.

Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Średni Do 1 godz.

Cielęcina w sosie koperkowym

Średni Do 1 godz.

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Łatwy Do 3 godz.

Indyjskie Bhaji

Średni Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!