0

Składniki

100 Gramów
śmietana 18%
3 Szklanki
woda
1 Sztuka
groszek zielony konserwowy
1 Sztuka
kostka rosołowa drobiowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Groszek wraz z zalewą zmiksować blenderem. W 3 szkl. gorącej wody rozpuścić kostkę rosołową. Dodać zmiksowany groszek. Odlać trochę gorącej zupy do kubeczka ze śmietaną, szybko wymieszać - zahartować - i wlać do garnka. Przyprawić do smaku szczyptą soli i pieprzu. Zagotować.
  2. Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

Opis

Groszkowa w smaku jest bardzo dobra, kremowa, no i przede wszystkim błyskawiczna w wykonaniu.

Podobne przepisy

Zapiekane skrzydełka z ryżem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Zapiekane skrzydełka z ryżem

Kurczak w sosie prowansalskim

Przepis
Średni Do 40 min
Kurczak w sosie prowansalskim

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Lasagne na szybko

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Lasagne na szybko

Ogórkowa z nutą koperku

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ogórkowa z nutą koperku

Ryba na zimno w warzywach

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ryba na zimno w warzywach

Zapiekany kurczak w sosie śmietanowym

Przepis
Średni Do 3 godz
Zapiekany kurczak w sosie śmietanowym

Kaszotto z kurczakiem, marchewką i groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Kaszotto z kurczakiem, marchewką i groszkiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!