1

Składniki

1 Litr
mleko
1 Szklanka
Śmietanka
4 Łyżki
masło
2 Łyżki
mąka
50 Dekagramów
Szparagi
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Warzywa oczyścić, drobno pokroić i udusić z dwiema łyżkami masła.
  2. Z mąki i dwu łyżek masła zrobić białą zasmażkę i rozprowadzić mlekiem.
  3. Do uduszonych warzyw wlać tak przygotowane mleko i gotować na słabym ogniu 12-18 min, potem przetrzeć przez sito, przyprawić do smaku solą i przed podaniem domieszać śmietankę.
  4. Do takich zup stosuje się makaron, kluski, grzanki, tapiokę itp.

Opis

Zupy tego rodzaju przyrządza się z różnych warzyw, jak szparagi, selery, cykoria, pory, a także pieczarki.

Podobne przepisy

Cannelloni z mięsem mielonym

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z mięsem mielonym

Cannelloni z groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Spaghetti primavera

Przepis
Łatwy Do 40 min
Spaghetti primavera

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Przepis
Średni Do 40 min
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Zapiekanka z kurczakiem i fasolką

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zapiekanka z kurczakiem i fasolką

Zapiekane naleśniki z warzywami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zapiekane naleśniki z warzywami

Kopytka w sosie pieczarkowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kopytka w sosie pieczarkowym

Cannelloni ze szpinakiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Cannelloni ze szpinakiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!