1

Składniki

1 Litr
mleko
1 Szklanka
Śmietanka
4 Łyżki
masło
2 Łyżki
mąka
50 Dekagramów
Szparagi
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Warzywa oczyścić, drobno pokroić i udusić z dwiema łyżkami masła.
  2. Z mąki i dwu łyżek masła zrobić białą zasmażkę i rozprowadzić mlekiem.
  3. Do uduszonych warzyw wlać tak przygotowane mleko i gotować na słabym ogniu 12-18 min, potem przetrzeć przez sito, przyprawić do smaku solą i przed podaniem domieszać śmietankę.
  4. Do takich zup stosuje się makaron, kluski, grzanki, tapiokę itp.

Opis

Zupy tego rodzaju przyrządza się z różnych warzyw, jak szparagi, selery, cykoria, pory, a także pieczarki.

Podobne przepisy

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cannelloni z mięsem mielonym

Średni Do 1 godz
Cannelloni z mięsem mielonym

Cannelloni ze szpinakiem

Łatwy Do 1 godz
Cannelloni ze szpinakiem

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Łatwy Do 3 godz
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Kopytka w sosie pieczarkowym

Łatwy Do 1 godz
Kopytka w sosie pieczarkowym

Kremowe brokuLOVE

Łatwy Do 40 min
Kremowe brokuLOVE

Spaghetti primavera

Łatwy Do 40 min
Spaghetti primavera

Tartaletki z kiszoną kapustą, grzybami, suszoną śliwką i b...

Trudny Ponad 3 godz
Tartaletki z kiszoną kapustą, grzybami, suszoną śliwką i b...

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!