Example thumb
1

Składniki

1 Litr
mleko
1 Szklanka
Śmietanka
4 Łyżki
masło
2 Łyżki
mąka
50 Dekagramów
Szparagi
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Warzywa oczyścić, drobno pokroić i udusić z dwiema łyżkami masła.
  2. Z mąki i dwu łyżek masła zrobić białą zasmażkę i rozprowadzić mlekiem.
  3. Do uduszonych warzyw wlać tak przygotowane mleko i gotować na słabym ogniu 12-18 min, potem przetrzeć przez sito, przyprawić do smaku solą i przed podaniem domieszać śmietankę.
  4. Do takich zup stosuje się makaron, kluski, grzanki, tapiokę itp.

Opis

Zupy tego rodzaju przyrządza się z różnych warzyw, jak szparagi, selery, cykoria, pory, a także pieczarki.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!