Zupa-krem z cukinii z boczniakiem
malg
0
0 / 0
Kremowa odsłona cukinii podrasowana smażonym boczniakiem. Polecamy zupę krem z cukinii, którą warto podać z boczniakiem w chrupiącej panierce. Pycha!
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szcz. mielona papryka
1 szcz. bazylia
1 szcz. sól, pieprz
2 szt. cukinia młoda
1 szt. ser topiony
1 szt. bulion warzywny
3 szt. boczniaki
Przygotowanie
Obrać cukinie w paski. Ugotować wodę z bulionem warzywnym.
Do wrzątku wrzucać cukinie pokrojone w kawałki i gotować do miękkości, czyli około 5-10 minut.
Miękkie cukinie wrzucić do blendera, dodać trochę bulionu, w których się gotowały, na koniec dodać serek topiony kremowy. Wszystko miksować około 2 minut.
Zupę przelać do naczynia, podgrzać i doprawić do smaku suszoną bazylią, mieloną papryką i pieprzem. Podawać z grzankami i smażonym boczniakiem.