0

Składniki

1 Szczypta
Mielona papryka
1 Szczypta
bazylia
1 Szczypta
sól, pieprz
2 Sztuki
Cukinia młoda
1 Sztuka
Ser topiony
1 Sztuka
bulion
3 Sztuki
Boczniaki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Obrać cukinie w paski - po ugotowaniu i zmiksowaniu będą jaśniejsze i ciemniejsze zielenie;-) W tym czasie gotuje się woda z bulionem warzywnym.
  2. Zupę przelać do naczynia, podgrzac i doprawic do smaku suszoną bazylią, mieloną papryką i pieprzem. Podawać z grzankami i ewentualnie smażonym boczniakiem.
  3. Do wrzątku wrzucać cukinie pokrojone w kawałki i gotować do miękkości, czyli około 5-10 minut.
  4. Miękkie cukinie wrzucić do blendera, dodać trochę bulionu, w których się gotowały, na koniec dodać serek topiony kremowy. Wszystko miksować około 2 minut.

Opis

Kremowa odsłona cukinii podrasowana smazonym boczniakiem;-))

Podobne przepisy

Gryczotto z boczkiem, brokułami i zielonymi szparagami

Łatwy Do 1 godz.

Makaron w sosie chrzanowym z jajkami przepiórczymi

Łatwy Do 40 min.

Mini lasagne z cukinią

Średni Do 1 godz.

Muszle faszerowane mięsem mielonym

Trudny Do 1 godz.

Sałatka z kokardkami listkami brukselki, jarmużem i pesto z...

Łatwy Do 40 min.

Świdry z pesto

Łatwy Do 1 godz.

Zupa wołowo – pomidorowa z kolankami.

Łatwy Do 40 min.

Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Średni Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!