Zupa-krem z cukinii z boczniakiem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
malg
![Zupa-krem z cukinii z boczniakiem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975085326.jpeg&w=3840&q=75)
Kremowa odsłona cukinii podrasowana smażonym boczniakiem. Polecamy zupę krem z cukinii, którą warto podać z boczniakiem w chrupiącej panierce. Pycha!
0
0 / 0
Kremowa odsłona cukinii podrasowana smażonym boczniakiem. Polecamy zupę krem z cukinii, którą warto podać z boczniakiem w chrupiącej panierce. Pycha!
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. mielona papryka
1 szczyp. bazylia
1 szczyp. sól, pieprz
2 szt. cukinia młoda
1 szt. ser topiony
1 szt. bulion warzywny
3 szt. boczniaki
Przygotowanie
Obrać cukinie w paski. Ugotować wodę z bulionem warzywnym.
Do wrzątku wrzucać cukinie pokrojone w kawałki i gotować do miękkości, czyli około 5-10 minut.
Miękkie cukinie wrzucić do blendera, dodać trochę bulionu, w których się gotowały, na koniec dodać serek topiony kremowy. Wszystko miksować około 2 minut.
Zupę przelać do naczynia, podgrzać i doprawić do smaku suszoną bazylią, mieloną papryką i pieprzem. Podawać z grzankami i smażonym boczniakiem.