Zupa-krem z cukinii z boczniakiem

malg
Zupa-krem z cukinii  z boczniakiem

0

0 / 0

Kremowa odsłona cukinii podrasowana smażonym boczniakiem. Polecamy zupę krem z cukinii, którą warto podać z boczniakiem w chrupiącej panierce. Pycha!

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szczyp. mielona papryka

1 szczyp. bazylia

1 szczyp. sól, pieprz

2 szt. cukinia młoda

1 szt. ser topiony

1 szt. bulion warzywny

3 szt. boczniaki

Przygotowanie


1

Obrać cukinie w paski. Ugotować wodę z bulionem warzywnym.

2

Do wrzątku wrzucać cukinie pokrojone w kawałki i gotować do miękkości, czyli około 5-10 minut.

3

Miękkie cukinie wrzucić do blendera, dodać trochę bulionu, w których się gotowały, na koniec dodać serek topiony kremowy. Wszystko miksować około 2 minut.

4

Zupę przelać do naczynia, podgrzać i doprawić do smaku suszoną bazylią, mieloną papryką i pieprzem. Podawać z grzankami i smażonym boczniakiem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

132

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

16

gram

Tłuszcze

3

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły