0

Składniki

1 Szczypta
Mielona papryka
1 Szczypta
bazylia
1 Szczypta
sól, pieprz
2 Sztuki
Cukinia młoda
1 Sztuka
Ser topiony
1 Sztuka
bulion
3 Sztuki
Boczniaki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Obrać cukinie w paski - po ugotowaniu i zmiksowaniu będą jaśniejsze i ciemniejsze zielenie;-) W tym czasie gotuje się woda z bulionem warzywnym.
  2. Zupę przelać do naczynia, podgrzac i doprawic do smaku suszoną bazylią, mieloną papryką i pieprzem. Podawać z grzankami i ewentualnie smażonym boczniakiem.
  3. Do wrzątku wrzucać cukinie pokrojone w kawałki i gotować do miękkości, czyli około 5-10 minut.
  4. Miękkie cukinie wrzucić do blendera, dodać trochę bulionu, w których się gotowały, na koniec dodać serek topiony kremowy. Wszystko miksować około 2 minut.

Opis

Kremowa odsłona cukinii podrasowana smazonym boczniakiem;-))

Podobne przepisy

Gryczotto z boczkiem, brokułami i zielonymi szparagami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Gryczotto z boczkiem, brokułami i zielonymi szparagami

Lekkie penne z anchois, piniolami i bazylią

Przepis
Łatwy Do 40 min
Lekkie penne z anchois, piniolami i bazylią

Makaron bolognese w paprykach

Przepis
Średni Do 1 godz
Makaron bolognese w paprykach

Makaron w sosie chrzanowym z jajkami przepiórczymi

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron w sosie chrzanowym z jajkami przepiórczymi

Mini lasagne z cukinią

Przepis
Średni Do 1 godz
Mini lasagne z cukinią

Muszle faszerowane mięsem mielonym

Przepis
Trudny Do 1 godz
Muszle faszerowane mięsem mielonym

Spaghetti z mulami w sosie pomidorowym

Przepis
Średni Do 40 min
Spaghetti z mulami w sosie pomidorowym

Świdry z pesto

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Świdry z pesto

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!