Zupa-krem z cukinii z boczniakiem

malg
Zupa-krem z cukinii  z boczniakiem

0

0 / 0

Kremowa odsłona cukinii podrasowana smażonym boczniakiem. Polecamy zupę krem z cukinii, którą warto podać z boczniakiem w chrupiącej panierce. Pycha!

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szcz. mielona papryka

1 szcz. bazylia

1 szcz. sól, pieprz

2 szt. cukinia młoda

1 szt. ser topiony

1 szt. bulion warzywny

3 szt. boczniaki

Przygotowanie


1

Obrać cukinie w paski. Ugotować wodę z bulionem warzywnym.

2

Do wrzątku wrzucać cukinie pokrojone w kawałki i gotować do miękkości, czyli około 5-10 minut.

3

Miękkie cukinie wrzucić do blendera, dodać trochę bulionu, w których się gotowały, na koniec dodać serek topiony kremowy. Wszystko miksować około 2 minut.

4

Zupę przelać do naczynia, podgrzać i doprawić do smaku suszoną bazylią, mieloną papryką i pieprzem. Podawać z grzankami i smażonym boczniakiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły