Example thumb
0

Składniki

1 Szczypta
Mielona papryka
1 Szczypta
bazylia
1 Szczypta
sól, pieprz
2 Sztuki
Cukinia młoda
1 Sztuka
Ser topiony
1 Sztuka
bulion
3 Sztuki
Boczniaki
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Obrać cukinie w paski - po ugotowaniu i zmiksowaniu będą jaśniejsze i ciemniejsze zielenie;-) W tym czasie gotuje się woda z bulionem warzywnym.
  2. Zupę przelać do naczynia, podgrzac i doprawic do smaku suszoną bazylią, mieloną papryką i pieprzem. Podawać z grzankami i ewentualnie smażonym boczniakiem.
  3. Do wrzątku wrzucać cukinie pokrojone w kawałki i gotować do miękkości, czyli około 5-10 minut.
  4. Miękkie cukinie wrzucić do blendera, dodać trochę bulionu, w których się gotowały, na koniec dodać serek topiony kremowy. Wszystko miksować około 2 minut.

Opis

Kremowa odsłona cukinii podrasowana smazonym boczniakiem;-))

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!