Zupa-krem grzybowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa-krem grzybowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974693245.jpeg&w=3840&q=75)
Zupa krem robiona na serkach topionych ze śmietaną, ma fajny aksamitny smak.
0
0 / 0
Zupa krem robiona na serkach topionych ze śmietaną, ma fajny aksamitny smak.
13
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. majeranek
1 szczyp. gałka muszkatołowa
1 szczyp. pieprz czerwony
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 l bulion drobiowy
1 szt. cebula
0.25 szt. śmietana kremówka
1 szt. szczypiorek
2 łyżka masło
2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
25 dag. pieczarki
12 dag. serek topiony mleczny
Przygotowanie
Pieczarki pokroić w plasterki, smażyć na maśle razem z posiekaną cebulą. Oprószyć solą i pieprzem. Połowę grzybów zdjąć z patelni, pozostałe oprószyć mąką i zasmażyć.
Zalać bulionem i śmietaną, zagotować. Zupę zmiksować, wrzucić serek.
Pozostawić na ogniu,a gdy ser się stopi doprawić wg uznania. Dodać pieczarki, posiekaną zieleninę i czerwony pieprz.