Zupa-krem grzybowa
m7
Zupa krem robiona na serkach topionych ze śmietaną, ma fajny aksamitny smak.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
299
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
16
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Zupa krem robiona na serkach topionych ze śmietaną, ma fajny aksamitny smak.
13
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. majeranek
1 szczyp. gałka muszkatołowa
1 szczyp. pieprz czerwony
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 l bulion drobiowy
1 szt. cebula
0.25 szt. śmietana kremówka
1 szt. szczypiorek
2 łyżka masło
2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
25 dag. pieczarki
12 dag. serek topiony mleczny
Przygotowanie
Pieczarki pokroić w plasterki, smażyć na maśle razem z posiekaną cebulą. Oprószyć solą i pieprzem. Połowę grzybów zdjąć z patelni, pozostałe oprószyć mąką i zasmażyć.
Zalać bulionem i śmietaną, zagotować. Zupę zmiksować, wrzucić serek.
Pozostawić na ogniu,a gdy ser się stopi doprawić wg uznania. Dodać pieczarki, posiekaną zieleninę i czerwony pieprz.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
299
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
16
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.