Zupa-krem grzybowa

m7
Zupa-krem grzybowa

0

0 / 0

Zupa krem robiona na serkach topionych ze śmietaną, ma fajny aksamitny smak.

13

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. majeranek

1 szcz. gałka muszkatołowa

1 szcz. pieprz czerwony

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

1 l bulion drobiowy

1 szt. cebula

0.25 szt. śmietana kremówka

1 szt. szczypiorek

2 łyżka masło

2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

25 dek. pieczarki

12 dek. serek topiony mleczny

Przygotowanie


1

Pieczarki pokroić w plasterki, smażyć na maśle razem z posiekaną cebulą. Oprószyć solą i pieprzem. Połowę grzybów zdjąć z patelni, pozostałe oprószyć mąką i zasmażyć.

2

Zalać bulionem i śmietaną, zagotować. Zupę zmiksować, wrzucić serek.

3

Pozostawić na ogniu,a gdy ser się stopi doprawić wg uznania. Dodać pieczarki, posiekaną zieleninę i czerwony pieprz.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły