Zupa-krem grzybowa

m7
Zupa-krem grzybowa

0

0 / 0

Zupa krem robiona na serkach topionych ze śmietaną, ma fajny aksamitny smak.

13

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. majeranek

1 szczyp. gałka muszkatołowa

1 szczyp. pieprz czerwony

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 l bulion drobiowy

1 szt. cebula

0.25 szt. śmietana kremówka

1 szt. szczypiorek

2 łyżka masło

2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

25 dag. pieczarki

12 dag. serek topiony mleczny

Przygotowanie


1

Pieczarki pokroić w plasterki, smażyć na maśle razem z posiekaną cebulą. Oprószyć solą i pieprzem. Połowę grzybów zdjąć z patelni, pozostałe oprószyć mąką i zasmażyć.

2

Zalać bulionem i śmietaną, zagotować. Zupę zmiksować, wrzucić serek.

3

Pozostawić na ogniu,a gdy ser się stopi doprawić wg uznania. Dodać pieczarki, posiekaną zieleninę i czerwony pieprz.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

299

kcal

Białka

11

gram

Węglowodany

16

gram

Tłuszcze

19

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły