Zupa ze szpinakiem

m7
Zupa ze szpinakiem

0

0 / 0

Zupa ze szpinakiem i kaszą jęczmienną to wyjątkowo prosta, smaczna i szybka zupa, która idealnie sprawdzi się na obiad dla całej rodziny. Można ją serwować samodzielnie, jak i w towarzystwie ugotowanego na twardo jajka lub świeżego pieczywa. Życzymy smacznego!

10

Składniki

30 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

110 g szpinak mrożony

1 szt. skrzydełko kurczaka

1 szt. marchew

1 szt. korzeń pietruszki

0.25 szt. por

1 szt. seler

0.50 szt. cukinia

1 szt. kostka rosołowa

2 łyżka kasza jęczmienna

1 szczyp. pieprz i sól do smaku

Przygotowanie


1

Wodę zagotować, wrzucić mięso, a po chwili dodać pokrojone warzywa i kaszę.

2

Gdy warzywa zmiękną, dodać kostkę rosołową, mrożony szpinak i jeszcze chwilę gotować.

3

Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

150

kcal

Białka

9

gram

Węglowodany

19

gram

Tłuszcze

4

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły