Zupa ze szczawiem

m7
Zupa ze szczawiem

0

0 / 0

Kwaśna zupa ze szczawiem.

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 łyżecz. nać pietruszki

1.50 l bulion mięsny

250 g szczaw

100 g włoszczyzna

3 łyżka śmietana 18%

Przygotowanie


1

Zagotować bulion, dodać włoszczyznę i pokrojone liście szczawiu.Gotować około 10 minut i wlać śmietanę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wsypać suszoną natkę pietruszki.

2

Podawać z ziemniakami gotowanymi oddzielnie, pokrojonymi w kostkę.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

261

kcal

Białka

11

gram

Węglowodany

26

gram

Tłuszcze

7

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły