Zupa ze szczawiem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa ze szczawiem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973057153.jpeg&w=3840&q=75)
Kwaśna zupa ze szczawiem.
0
0 / 0
Kwaśna zupa ze szczawiem.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 łyżecz. nać pietruszki
1.50 l bulion mięsny
250 g szczaw
100 g włoszczyzna
3 łyżka śmietana 18%
Przygotowanie
1
Zagotować bulion, dodać włoszczyznę i pokrojone liście szczawiu.Gotować około 10 minut i wlać śmietanę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wsypać suszoną natkę pietruszki.
2
Podawać z ziemniakami gotowanymi oddzielnie, pokrojonymi w kostkę.