Zupa ze smażonych ogórków
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
bartek
![Zupa ze smażonych ogórków](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975034043.jpeg&w=3840&q=75)
Niezwykła zupa domowa, której fajnego smaku dodają smażone na maśle ogórki.
1
0 / 0
Niezwykła zupa domowa, której fajnego smaku dodają smażone na maśle ogórki.
11
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
6 szt. ogórki kiszone krakus
1 szt. udko z kurczaka
1 szt. kość wieprzowa
2 szt. marchew
1 szt. seler
1 szt. korzeń pietruszki
6 szt. ziemniaki
3 szt. liść laurowy
4 szt. ziele angielskie
2 łyżka mąka pszenna krupczatka lubelli
3 łyżka śmietana
Przygotowanie
Ugotować wywar na udku z kurczaka i kości schabowej, dodać liść laurowy, ziele angielskie i warzywa pokrojone w talarki: seler, marchewka, pietruszka. Gotować około godziny na małym ogniu.
Następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować około 15 minut.
Na patelni na maśle poddusić ogórki kiszone pokrojone w kostkę i dodać je do zupy.
W szklance rozrobić wodę z mąką i dodać śmietanę. Doprawić solą i pieprzem.