Example thumb
1

Składniki

6 Sztuk
ogórek kiszony
1 Sztuka
udko z kurczaka
1 Sztuka
Kość wieprzowa
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
seler
1 Sztuka
korzeń pietruszki
6 Sztuk
ziemniaki
3 Sztuki
liść laurowy
4 Sztuki
ziele angielskie
2 Łyżki
mąka pszenna krupczatka Lubelli
3 Łyżki
śmietana
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Gotujemy wywar na udku z kurczaka i kości schabowej, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i warzywa pokrojone w talarki: seler, marchewka, pietruszka. Gotujemy około godziny na małym ogniu.
  2. Następnie dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę i gotujemy około 15 minut.
  3. Na patelni na maśle dusimy ogórki kiszone pokrojone w kostkę i dodajemy je do zupy.
  4. W szklance rozrabiamy wodę z mąką i dodajemy śmietanę. Doprawiamy solą i pieprzem.

Opis

Niezwykła zupa domowa, której fajnego smaczku dodają smażone na maśle ogórki.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!