1

Składniki

6 Sztuk
ogórek kiszony
1 Sztuka
udko z kurczaka
1 Sztuka
Kość wieprzowa
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
seler
1 Sztuka
korzeń pietruszki
6 Sztuk
ziemniaki
3 Sztuki
liść laurowy
4 Sztuki
ziele angielskie
2 Łyżki
mąka pszenna krupczatka Lubelli
3 Łyżki
śmietana
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Gotujemy wywar na udku z kurczaka i kości schabowej, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i warzywa pokrojone w talarki: seler, marchewka, pietruszka. Gotujemy około godziny na małym ogniu.
  2. Następnie dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę i gotujemy około 15 minut.
  3. Na patelni na maśle dusimy ogórki kiszone pokrojone w kostkę i dodajemy je do zupy.
  4. W szklance rozrabiamy wodę z mąką i dodajemy śmietanę. Doprawiamy solą i pieprzem.

Opis

Niezwykła zupa domowa, której fajnego smaczku dodają smażone na maśle ogórki.

Podobne przepisy

Zupa chłopska

Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Ogórkowa z nutą koperku

Łatwy Do 40 min
Ogórkowa z nutą koperku

Zupa minestone

Łatwy Do 40 min
Zupa minestone

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Trudny Do 3 godz
Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Domowy rosół staropolski

Łatwy Ponad 3 godz
Domowy rosół staropolski

Pomidorowa z piekarnika

Łatwy Do 40 min
Pomidorowa z piekarnika

Pomidorowa z zacierką

Łatwy Do 1 godz
Pomidorowa z zacierką

Zupa grzybowa

Średni Do 3 godz
Zupa grzybowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!