Zupa ze smażonych ogórków

bartek
Zupa ze smażonych ogórków

1

0 / 0

Niezwykła zupa domowa, której fajnego smaku dodają smażone na maśle ogórki.

11

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

6 szt. ogórki kiszone krakus

1 szt. udko z kurczaka

1 szt. kość wieprzowa

2 szt. marchew

1 szt. seler

1 szt. korzeń pietruszki

6 szt. ziemniaki

3 szt. liść laurowy

4 szt. ziele angielskie

2 łyżka mąka pszenna krupczatka lubelli

3 łyżka śmietana

Przygotowanie


1

Ugotować wywar na udku z kurczaka i kości schabowej, dodać liść laurowy, ziele angielskie i warzywa pokrojone w talarki: seler, marchewka, pietruszka. Gotować około godziny na małym ogniu.

2

Następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować około 15 minut.

3

Na patelni na maśle poddusić ogórki kiszone pokrojone w kostkę i dodać je do zupy.

4

W szklance rozrobić wodę z mąką i dodać śmietanę. Doprawić solą i pieprzem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły