1

Składniki

6 Sztuk
ogórek kiszony
1 Sztuka
udko z kurczaka
1 Sztuka
Kość wieprzowa
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
seler
1 Sztuka
korzeń pietruszki
6 Sztuk
ziemniaki
3 Sztuki
liść laurowy
4 Sztuki
ziele angielskie
2 Łyżki
mąka pszenna krupczatka Lubelli
3 Łyżki
śmietana
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Gotujemy wywar na udku z kurczaka i kości schabowej, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i warzywa pokrojone w talarki: seler, marchewka, pietruszka. Gotujemy około godziny na małym ogniu.
  2. Następnie dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę i gotujemy około 15 minut.
  3. Na patelni na maśle dusimy ogórki kiszone pokrojone w kostkę i dodajemy je do zupy.
  4. W szklance rozrabiamy wodę z mąką i dodajemy śmietanę. Doprawiamy solą i pieprzem.

Opis

Niezwykła zupa domowa, której fajnego smaczku dodają smażone na maśle ogórki.

Podobne przepisy

Zupa chłopska

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Szybka zupa pieczarkowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Szybka zupa pieczarkowa

Grochówka na golonce

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Grochówka na golonce

Grochówka mojej babci

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Grochówka mojej babci

Rosół z cielęciną

Przepis
Średni Do 3 godz
Rosół z cielęciną

Domowy rosół staropolski

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Domowy rosół staropolski

Flaki wołowe z pieczarkami

Przepis
Średni Do 1 godz
Flaki wołowe z pieczarkami

Flaczki drobiowe

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Flaczki drobiowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!