0

Składniki

3 Litry
woda
8 Sztuk
ziemniaki
2 Sztuki
Żur
2 Sztuki
marchew
70 Dekagramów
kiełbasa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Gdy piekę białą surową kiełbasę zawsze najpierw ją obgotowuję. Tak wspaniałego wywaru aż żal wylewać stąd pomysł na poniższą zupę.
  2. W wodzie obgotowujemy około 10 minut białą kiełbasę (około 6-8 kawałków). Wyjmujemy kiełbasę - możemy ją upiec lub usmażyć na patelni.
  3. Do wywaru dodaję podsmażona cienką kiełbasę, pokrojoną w kostkę marchewkę i pokrojone ziemniaki. Całość gotujemy do miękkości składników, pod koniec zaprawiamy żurkami rozrobionymi w małej ilości wody, gotujemy jeszcze około 5 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Łatwa zupa gotowa.

Opis

zupa z wywaru po białej kiełbasie

Podobne przepisy

Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Łatwy Do 1,5 godz

Jesienna zupa jarzynowa

Łatwy Do 40 min

Minestrone z makaronem

Łatwy Do 1 godz

Ostra zupa krem z papryki

Łatwy Do 1 godz

Zupa minestone

Łatwy Do 40 min

Domowy rosół

Łatwy Ponad 3 godz

Gulasz po węgiersku

Średni Do 1 godz

Krem z dyni

Łatwy Do 1 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!