0

Składniki

3 Litry
woda
8 Sztuk
ziemniaki
2 Sztuki
Żur
2 Sztuki
marchew
70 Dekagramów
kiełbasa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Gdy piekę białą surową kiełbasę zawsze najpierw ją obgotowuję. Tak wspaniałego wywaru aż żal wylewać stąd pomysł na poniższą zupę.
  2. W wodzie obgotowujemy około 10 minut białą kiełbasę (około 6-8 kawałków). Wyjmujemy kiełbasę - możemy ją upiec lub usmażyć na patelni.
  3. Do wywaru dodaję podsmażona cienką kiełbasę, pokrojoną w kostkę marchewkę i pokrojone ziemniaki. Całość gotujemy do miękkości składników, pod koniec zaprawiamy żurkami rozrobionymi w małej ilości wody, gotujemy jeszcze około 5 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Łatwa zupa gotowa.

Opis

zupa z wywaru po białej kiełbasie

Podobne przepisy

Krupnik na żeberkach

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Krupnik na żeberkach

Zupa chłopska

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Żurek leśny

Przepis
Średni Do 1 godz
Żurek leśny

Grochówka na golonce

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Grochówka na golonce

Barszcz czerwony na żeberkach

Przepis
Średni Do 3 godz
Barszcz czerwony na żeberkach

Barszcz biały z grzybkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz biały z grzybkami

Zupa z maślanki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa z maślanki

Żurek na własnym zakwasie

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Żurek na własnym zakwasie

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!