0

Składniki

3 Litry
woda
8 Sztuk
ziemniaki
2 Sztuki
Żur
2 Sztuki
marchew
70 Dekagramów
kiełbasa
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Gdy piekę białą surową kiełbasę zawsze najpierw ją obgotowuję. Tak wspaniałego wywaru aż żal wylewać stąd pomysł na poniższą zupę.
  2. W wodzie obgotowujemy około 10 minut białą kiełbasę (około 6-8 kawałków). Wyjmujemy kiełbasę - możemy ją upiec lub usmażyć na patelni.
  3. Do wywaru dodaję podsmażona cienką kiełbasę, pokrojoną w kostkę marchewkę i pokrojone ziemniaki. Całość gotujemy do miękkości składników, pod koniec zaprawiamy żurkami rozrobionymi w małej ilości wody, gotujemy jeszcze około 5 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Łatwa zupa gotowa.

Opis

zupa z wywaru po białej kiełbasie

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!