Zupa zapiekana z serem i tostami

m7

Ta zupa z zółtym serem na wierzchu jest po prostu fenomenalna!! Spróbowałam raz w restauracji i od tego momentu zostałam jej zagorzałą fanką.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
3195
kcal
Białka
103
gram
Węglowodany
572
gram
Tłuszcze
42
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Ta zupa z zółtym serem na wierzchu jest po prostu fenomenalna!! Spróbowałam raz w restauracji i od tego momentu zostałam jej zagorzałą fanką.
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
0.25 l bulion mięsny
250 g ser ementaler pełnotłusty
8 szt. chleb tostowy
2 szt. jaja kurze całe
2 łyżka nać pietruszki
Przygotowanie
W dużej, żaroodpornej formie układamy na przemian warstwę chleba i sera.
Ostatnią warstwą powinien być ser.
Potrawę zalewamy bulionem.
Formę wkładamy do rozgrzanego piekarnika i zapiekamy 20 minut.
Jajka mieszamy z solą, dodajemy do zupy i 10 minut zapiekamy w piekarniku.
Bezpośrednio przed podaniem zupę posypujemy drobno posiekaną pietruszką.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
3195
kcal
Białka
103
gram
Węglowodany
572
gram
Tłuszcze
42
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.