Zupa zapiekana z serem i tostami

m7
Zupa zapiekana z serem i tostami

1

0 / 0

Ta zupa z zółtym serem na wierzchu jest po prostu fenomenalna!! Spróbowałam raz w restauracji i od tego momentu zostałam jej zagorzałą fanką.

6

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól

0.25 l bulion mięsny

250 g ser ementaler pełnotłusty

8 szt. chleb tostowy

2 szt. jaja kurze całe

2 łyżka nać pietruszki

Przygotowanie


1

W dużej, żaroodpornej formie układamy na przemian warstwę chleba i sera.

2

Ostatnią warstwą powinien być ser.

3

Potrawę zalewamy bulionem.

4

Formę wkładamy do rozgrzanego piekarnika i zapiekamy 20 minut.

5

Jajka mieszamy z solą, dodajemy do zupy i 10 minut zapiekamy w piekarniku.

6

Bezpośrednio przed podaniem zupę posypujemy drobno posiekaną pietruszką.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły