Zupa z wloskiej kapusty
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa z wloskiej kapusty](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F625-1702057514208.jpeg&w=3840&q=75)
Zupa z włoskiej kapusty jest łagodniejsza w smaku od zupy z kapusty słodkiej.
0
3.2 / 21
Zupa z włoskiej kapusty jest łagodniejsza w smaku od zupy z kapusty słodkiej.
10
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. maggi
700 g ziemniaki
2 szt. kości na wywar
2 szt. marchew
1 szt. pietruszka
0.25 szt. seler
0.50 szt. kapusta włoska
1 szt. śmietana 12%
Przygotowanie
Kości myjemy i nastawiamy wywar zbierając powstałe burzyny. Warzywa obieramy i ścieramy na tarce.
ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę.
gdy wywar jest już czysty dodajemy warzywa i ziemniaki.
w osobnym garnku gotujemy poszatkowaną kapustę.
gdy jest miękka dodajemy odcedzoną do zupy.
gotujemy całość około 10 minut.
gotową zupę posypujemy natką i na środek kładziemy łyżkę śmietany. Kości możemy obrać i wrzucić do zupy, albo dać domownikom do poskubania.