Zupa z wloskiej kapusty

m7
Zupa z wloskiej kapusty

0

3.2 / 21

Zupa z włoskiej kapusty jest łagodniejsza w smaku od zupy z kapusty słodkiej.

10

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

1 szcz. maggi

700 g ziemniaki

2 szt. kości na wywar

2 szt. marchew

1 szt. pietruszka

0.25 szt. seler

0.50 szt. kapusta włoska

1 szt. śmietana 12%

Przygotowanie


1

Kości myjemy i nastawiamy wywar zbierając powstałe burzyny. Warzywa obieramy i ścieramy na tarce.

2

ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę.

3

gdy wywar jest już czysty dodajemy warzywa i ziemniaki.

4

w osobnym garnku gotujemy poszatkowaną kapustę.

5

gdy jest miękka dodajemy odcedzoną do zupy.

6

gotujemy całość około 10 minut.

7

gotową zupę posypujemy natką i na środek kładziemy łyżkę śmietany. Kości możemy obrać i wrzucić do zupy, albo dać domownikom do poskubania.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły