Zupa z włoską kapustą
m7
1
0 / 0
0
Lekka, wiosenna zupa z kapusty włoskiej z koperkiem.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
?
Kcal/porcja
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
250 śmietanka kremowa 30%
0.50 kg kapusta włoska
2 szcz. koper ogrodowy
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
1 łyżeczka przyprawa typu vegeta
2 szt marchew
4 szt ziemniaki
1 szt kostka rosołowa
Przygotowanie
1
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Gotować w wodzie z kostką. Kiedy zaczną się gotować to dodać pokrojoną w talarki marchewkę, a za 10 minut dorzucić poszatkowaną kapustę włoską. Doprawić do smaku przyprawami. Pod koniec gotowania. Gdy warzywa będą miękkie, dodać łyżkę posiekanego koperku świeżego lub mrożonego. Po zdjęciu z ognia dodać śmietanę.