Zupa z włoską kapustą
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa z włoską kapustą](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977478770.jpeg&w=3840&q=75)
Lekka, wiosenna zupa z kapusty włoskiej z koperkiem.
1
0 / 0
Lekka, wiosenna zupa z kapusty włoskiej z koperkiem.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
250 śmietanka kremowa 30%
0.50 kg kapusta włoska
2 szczyp. koper ogrodowy
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. przyprawa typu vegeta
2 szt. marchew
4 szt. ziemniaki
1 szt. kostka rosołowa
Przygotowanie
1
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Gotować w wodzie z kostką. Kiedy zaczną się gotować to dodać pokrojoną w talarki marchewkę, a za 10 minut dorzucić poszatkowaną kapustę włoską. Doprawić do smaku przyprawami. Pod koniec gotowania. Gdy warzywa będą miękkie, dodać łyżkę posiekanego koperku świeżego lub mrożonego. Po zdjęciu z ognia dodać śmietanę.