1

Składniki

250 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
0.5 Kilograma
Kapusta włoska
2 Szczypty
koper ogrodowy
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
przyprawa typu vegeta
2 Sztuki
marchew
4 Sztuki
ziemniaki
1 Sztuka
kostka rosołowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. ziemniaki obieramy i kroimy w kostke, gotujemy w wodzie z kostka, jak zaczna sie gotowac to dodajemy pokrojoną w talarki marchewke, a za 10 minut dorzucamy zszatkowaną kapuste włoską. Doprawiamy do smaku przyprawami. Pod koniec gotowania gdy wazywa są miekkie dodajemy łyzke posiekanego koperku świeżego lub mrożonego, po zdjeciu z ognia łaczmy ze śmietanka i jemy

Opis

leżało wq domu dużo kapusty, aby się nie zmarnowała wymyślilam nową zupke;)

Podobne przepisy

Zupa minestone

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa minestone

Kapuśniak na żeberkach

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Kapuśniak na żeberkach

Krem z dyni

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Krem z dyni

Ostra zupa krem z papryki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ostra zupa krem z papryki

Barszcz czerwony na żeberkach

Przepis
Średni Do 3 godz
Barszcz czerwony na żeberkach

Flaczki drobiowe

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Flaczki drobiowe

Żurek leśny

Przepis
Średni Do 1 godz
Żurek leśny

Żurek na własnym zakwasie

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Żurek na własnym zakwasie

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!