Zupa z włoską kapustą

m7
Zupa z włoską kapustą

1

0 / 0

Lekka, wiosenna zupa z kapusty włoskiej z koperkiem.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

250 śmietanka kremowa 30%

0.50 kg kapusta włoska

2 szczyp. koper ogrodowy

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 łyżecz. przyprawa typu vegeta

2 szt. marchew

4 szt. ziemniaki

1 szt. kostka rosołowa

Przygotowanie


1

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Gotować w wodzie z kostką. Kiedy zaczną się gotować to dodać pokrojoną w talarki marchewkę, a za 10 minut dorzucić poszatkowaną kapustę włoską. Doprawić do smaku przyprawami. Pod koniec gotowania. Gdy warzywa będą miękkie, dodać łyżkę posiekanego koperku świeżego lub mrożonego. Po zdjęciu z ognia dodać śmietanę.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

376

kcal

Białka

7

gram

Węglowodany

39

gram

Tłuszcze

19

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły