Zupa z włoską kapustą
m7
Lekka, wiosenna zupa z kapusty włoskiej z koperkiem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
376
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
39
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Lekka, wiosenna zupa z kapusty włoskiej z koperkiem.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
250 śmietanka kremowa 30%
0.50 kg kapusta włoska
2 szczyp. koper ogrodowy
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. przyprawa typu vegeta
2 szt. marchew
4 szt. ziemniaki
1 szt. kostka rosołowa
Przygotowanie
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Gotować w wodzie z kostką. Kiedy zaczną się gotować to dodać pokrojoną w talarki marchewkę, a za 10 minut dorzucić poszatkowaną kapustę włoską. Doprawić do smaku przyprawami. Pod koniec gotowania. Gdy warzywa będą miękkie, dodać łyżkę posiekanego koperku świeżego lub mrożonego. Po zdjęciu z ognia dodać śmietanę.