1

Składniki

250 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
0.5 Kilograma
Kapusta włoska
2 Szczypty
koper ogrodowy
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
przyprawa typu vegeta
2 Sztuki
marchew
4 Sztuki
ziemniaki
1 Sztuka
kostka rosołowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. ziemniaki obieramy i kroimy w kostke, gotujemy w wodzie z kostka, jak zaczna sie gotowac to dodajemy pokrojoną w talarki marchewke, a za 10 minut dorzucamy zszatkowaną kapuste włoską. Doprawiamy do smaku przyprawami. Pod koniec gotowania gdy wazywa są miekkie dodajemy łyzke posiekanego koperku świeżego lub mrożonego, po zdjeciu z ognia łaczmy ze śmietanka i jemy

Opis

leżało wq domu dużo kapusty, aby się nie zmarnowała wymyślilam nową zupke;)

Podobne przepisy

Zupa minestone

Łatwy Do 40 min.

Krem z dyni

Łatwy Do 1 godz.

Ostra zupa krem z papryki

Łatwy Do 1 godz.

Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Łatwy Do 40 min.

Dyniowa z fasolą

Łatwy Do 1 godz.

Fasolka po toskańsku

Średni Do 40 min.

Gazpacho

Łatwy Do 20 min.

Gulasz po węgiersku

Średni Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!