Zupa z suszonych grzybów

m7
Zupa z suszonych grzybów

Średnia 0 / 0

Oceń!

Zupa z suszonymi grzybami na bazie rosołu to pyszne połączenie.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. pieprz

1 łyżecz. ocet ryżowy

1 szt. udko z indyka

1 szt. włoszczyzna

2 szt. ziele angielskie

1 szt. liść laurowy

1 szt. szczypiorek

1 łyżka przyprawa typu vegeta

2 łyżka sos sojowy

40 dag. wołowina chuda

15 dag. grzyby suszone

Przygotowanie


Mięso oczyścić, wołowinę pokroić na mniejsze kawałki, zalać wodą, zagotować, zebrać szumowiny. Dodać łyżkę vegety, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz i gotować 25 minut. Następnie dodać pokrojoną włoszczyznę, gotować do miękkości warzyw. Wyjąć wszystko z rosołu, pozostawić ok. 1,5 l bulionu.

W międzyczasie grzyby zalać wodą, moczyć ok. 30 minut. Wyjąć grzyby i pokroić na cienkie paseczki Wodę z grzybów wlać do garnka z bulionem, dodać sos sojowy, ocet ryżowy, zagotować.

Podawać z posiekanym szczypiorkiem i makaronem albo z pierożkami tortellini.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

656

kcal

Białka

66

gram

Węglowodany

55

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły