Zupa z suszonych grzybów
m7
Zupa z suszonymi grzybami na bazie rosołu to pyszne połączenie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Zupa z suszonymi grzybami na bazie rosołu to pyszne połączenie.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. ocet ryżowy
1 szt. udko z indyka
1 szt. włoszczyzna
2 szt. ziele angielskie
1 szt. liść laurowy
1 szt. szczypiorek
1 łyżka przyprawa typu vegeta
2 łyżka sos sojowy
40 dag. wołowina chuda
15 dag. grzyby suszone
Przygotowanie
Mięso oczyścić, wołowinę pokroić na mniejsze kawałki, zalać wodą, zagotować, zebrać szumowiny. Dodać łyżkę vegety, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz i gotować 25 minut. Następnie dodać pokrojoną włoszczyznę, gotować do miękkości warzyw. Wyjąć wszystko z rosołu, pozostawić ok. 1,5 l bulionu.
W międzyczasie grzyby zalać wodą, moczyć ok. 30 minut. Wyjąć grzyby i pokroić na cienkie paseczki Wodę z grzybów wlać do garnka z bulionem, dodać sos sojowy, ocet ryżowy, zagotować.
Podawać z posiekanym szczypiorkiem i makaronem albo z pierożkami tortellini.