Zupa z suszonych grzybów

m7
Zupa z suszonych grzybów

1

0 / 0

Zupa z suszonymi grzybami na bazie rosołu to pyszne połączenie.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. pieprz

1 łyżeczka ocet ryżowy

1 szt. udko z indyka

1 szt. włoszczyzna

2 szt. ziele angielskie

1 szt. liść laurowy

1 szt. szczypiorek

1 łyżka przyprawa typu vegeta

2 łyżka sos sojowy

40 dek. wołowina chuda

15 dek. grzyby suszone

Przygotowanie


1

Mięso oczyścić, wołowinę pokroić na mniejsze kawałki, zalać wodą, zagotować, zebrać szumowiny. Dodać łyżkę vegety, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz i gotować 25 minut. Następnie dodać pokrojoną włoszczyznę, gotować do miękkości warzyw. Wyjąć wszystko z rosołu, pozostawić ok. 1,5 l bulionu.

2

W międzyczasie grzyby zalać wodą, moczyć ok. 30 minut. Wyjąć grzyby i pokroić na cienkie paseczki Wodę z grzybów wlać do garnka z bulionem, dodać sos sojowy, ocet ryżowy, zagotować.

3

Podawać z posiekanym szczypiorkiem i makaronem albo z pierożkami tortellini.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły