0

Składniki

0.08 Kilograma
grzyby suszone
0.05 Kilograma
cebula
0.3 Kilograma
śmietana
0.06 Kilograma
mąka pszenna tortowa
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Litr
Wywar z kości
3 Szklanki
woda
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Grzyby starannie umyć w ciepłej wodzie, zalać zimną wodą, dodać obraną cebulę, ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę, ugotować.
  2. Ugotowane grzyby i cebulę drobno posiekać i wraz z bulionem i wywarem z grzybów i ziemniaków połączyć.
  3. Śmietanę rozmieszać z mąką i niewielką ilością gorącej zupy, dodać do zupy, zagotować, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Opis

Podawać z makaronem

Podobne przepisy

Zupa z maślanki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa z maślanki

Żurek

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Żurek

Uszka z grzybami do barszczu

Przepis
Średni Do 1 godz
Uszka z grzybami do barszczu

Barszcz biały z grzybkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz biały z grzybkami

Zupa grzybowa

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa grzybowa

Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Przepis
Łatwy Do 40 min
Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Rosół drobiowo-wieprzowy

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Rosół drobiowo-wieprzowy

Ostra zupa krem z papryki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ostra zupa krem z papryki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!