Zupa z suszonych grzybów
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa z suszonych grzybów](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975245663.jpeg&w=3840&q=75)
Podawać z makaronem.
0
0 / 0
Podawać z makaronem.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
0.08 kg grzyby suszone
0.05 kg cebula
0.30 kg śmietana
0.06 kg mąka pszenna tortowa
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 l wywar z kości
3 szkl. woda
Przygotowanie
1
Grzyby starannie umyć w ciepłej wodzie, zalać zimną wodą, dodać obraną cebulę, ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę, ugotować.
2
Ugotowane grzyby i cebulę drobno posiekać i wraz z bulionem i wywarem z grzybów i ziemniaków połączyć.
3
Śmietanę rozmieszać z mąką i niewielką ilością gorącej zupy, dodać do zupy, zagotować, doprawić do smaku solą i pieprzem.