Zupa z suszonych grzybów

m7
Zupa z suszonych grzybów

0

0 / 0

Podawać z makaronem.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

0.08 kg grzyby suszone

0.05 kg cebula

0.30 kg śmietana

0.06 kg mąka pszenna tortowa

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 l wywar z kości

3 szkl. woda

Przygotowanie


1

Grzyby starannie umyć w ciepłej wodzie, zalać zimną wodą, dodać obraną cebulę, ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę, ugotować.

2

Ugotowane grzyby i cebulę drobno posiekać i wraz z bulionem i wywarem z grzybów i ziemniaków połączyć.

3

Śmietanę rozmieszać z mąką i niewielką ilością gorącej zupy, dodać do zupy, zagotować, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

197

kcal

Białka

20

gram

Węglowodany

19

gram

Tłuszcze

13

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły