Zupa z suszonych grzybów
m7
Podawać z makaronem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
197
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
19
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Podawać z makaronem.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
0.08 kg grzyby suszone
0.05 kg cebula
0.30 kg śmietana
0.06 kg mąka pszenna tortowa
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 l wywar z kości
3 szkl. woda
Przygotowanie
Grzyby starannie umyć w ciepłej wodzie, zalać zimną wodą, dodać obraną cebulę, ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę, ugotować.
Ugotowane grzyby i cebulę drobno posiekać i wraz z bulionem i wywarem z grzybów i ziemniaków połączyć.
Śmietanę rozmieszać z mąką i niewielką ilością gorącej zupy, dodać do zupy, zagotować, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
197
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
19
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.