0

Składniki

0.08 Kilograma
grzyby suszone
0.05 Kilograma
cebula
0.3 Kilograma
śmietana
0.06 Kilograma
mąka pszenna tortowa
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Litr
Wywar z kości
3 Szklanki
woda
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Grzyby starannie umyć w ciepłej wodzie, zalać zimną wodą, dodać obraną cebulę, ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę, ugotować.
  2. Ugotowane grzyby i cebulę drobno posiekać i wraz z bulionem i wywarem z grzybów i ziemniaków połączyć.
  3. Śmietanę rozmieszać z mąką i niewielką ilością gorącej zupy, dodać do zupy, zagotować, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Opis

Podawać z makaronem

Podobne przepisy

Uszka z grzybami do barszczu

Średni Do 1 godz
Uszka z grzybami do barszczu

Żurek

Łatwy Do 1 godz
Żurek

Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Łatwy Do 40 min
Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Dyniowa z fasolą

Łatwy Do 1 godz
Dyniowa z fasolą

Ostra zupa krem z papryki

Łatwy Do 1 godz
Ostra zupa krem z papryki

Zupa cebulowa

Łatwy Do 40 min
Zupa cebulowa

Zupa grzybowa

Łatwy Do 1 godz
Zupa grzybowa

Zupa minestone

Łatwy Do 40 min
Zupa minestone

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!