0

Składniki

3 Szczypty
cynamon
2 Szczypty
sól
2 Szczypty
pieprz
1 Sztuka
Soczewica
2 Sztuki
cebula biała
1 Sztuka
czosnek
3 Sztuki
liść laurowy
4 Sztuki
pomidor
1 Sztuka
bulion warzywny
4 Łyżki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. do garnka dajemy troszkę oliwy wrzucamy posiekana cebule podsmażamy dodajemy wyciśniety czosnek wrzucamy soczewice dokładnie mieszamy i dodajemy około 1 litra bulionu wszystko gotujemy dodajemy liść laurowy troszkę cynamonu następnie 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego wszystko znowu gotujemy i dodajemy posiekane pomidory gotujemy jeszcze około 15 minut i pyszna rozgrzewająca zupka gotowa

Opis

syta ,zdrowa i smaczna zupka

Podobne przepisy

Fasolka po toskańsku

Przepis
Średni Do 40 min
Fasolka po toskańsku

Gazpacho

Przepis
Łatwy Do 15 min
Gazpacho

Dyniowa z fasolą

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowa z fasolą

Krem z dyni

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Krem z dyni

Ostra zupa krem z papryki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ostra zupa krem z papryki

Rosół z krajaneczką

Przepis
Średni Do 40 min
Rosół z krajaneczką

Zupa fasolowa

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa fasolowa

Zupa minestone

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa minestone

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!