Zupa z sezonowych warzyw

lubella
Zupa z sezonowych warzyw

0

0 / 0

Świeże warzywa to najlepsze składniki każdego dania. Bób, brokuły, cukinia i fasolka idealnie komponują zdrową, letnią zupę. Ta bomba witaminowa to przepis na dobry dzień!

12

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 g makaron lubella 10-jajeczna nitki

2 łyżka olej

300 g cukinia

1 szt. cebula

200 g fasolka szparagowa żółta

200 g bób

1.50 l rosoł

1 łyżka posiekany koperek

2 łyżka posiekana natka pietruszki

2 łyżka bazylia

0.50 łyżka mięta

1 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2

Obrane i pokrojone pieczarki i cebulę podsmażamy w garnku na oliwie. Zalewamy rosołem i gotujemy około 15 minut.

3

Dodajemy wszystkie zioła i doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i podajemy z ugotowanym makaronem nitki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

2654

kcal

Białka

148

gram

Węglowodany

239

gram

Tłuszcze

121

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły