Zupa z sezonowych warzyw
lubella
Świeże warzywa to najlepsze składniki każdego dania. Bób, brokuły, cukinia i fasolka idealnie komponują zdrową, letnią zupę. Ta bomba witaminowa to przepis na dobry dzień!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2654
kcal
Białka
148
gram
Węglowodany
239
gram
Tłuszcze
121
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Świeże warzywa to najlepsze składniki każdego dania. Bób, brokuły, cukinia i fasolka idealnie komponują zdrową, letnią zupę. Ta bomba witaminowa to przepis na dobry dzień!
12
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron lubella 10-jajeczna nitki
2 łyżka olej
300 g cukinia
1 szt. cebula
200 g fasolka szparagowa żółta
200 g bób
1.50 l rosoł
1 łyżka posiekany koperek
2 łyżka posiekana natka pietruszki
2 łyżka bazylia
0.50 łyżka mięta
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Obrane i pokrojone pieczarki i cebulę podsmażamy w garnku na oliwie. Zalewamy rosołem i gotujemy około 15 minut.
Dodajemy wszystkie zioła i doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i podajemy z ugotowanym makaronem nitki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2654
kcal
Białka
148
gram
Węglowodany
239
gram
Tłuszcze
121
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.