Zupa z sezonowych warzyw
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Zupa z sezonowych warzyw](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977249413.jpeg&w=3840&q=75)
Świeże warzywa to najlepsze składniki każdego dania. Bób, brokuły, cukinia i fasolka idealnie komponują zdrową, letnią zupę. Ta bomba witaminowa to przepis na dobry dzień!
0
0 / 0
Świeże warzywa to najlepsze składniki każdego dania. Bób, brokuły, cukinia i fasolka idealnie komponują zdrową, letnią zupę. Ta bomba witaminowa to przepis na dobry dzień!
12
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron lubella 10-jajeczna nitki
2 łyżka olej
300 g cukinia
1 szt. cebula
200 g fasolka szparagowa żółta
200 g bób
1.50 l rosoł
1 łyżka posiekany koperek
2 łyżka posiekana natka pietruszki
2 łyżka bazylia
0.50 łyżka mięta
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Obrane i pokrojone pieczarki i cebulę podsmażamy w garnku na oliwie. Zalewamy rosołem i gotujemy około 15 minut.
Dodajemy wszystkie zioła i doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i podajemy z ugotowanym makaronem nitki.