0

Składniki

1 Kilogram
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
1 Pęczek
włoszczyzna
500 Gramów
filet z dorsza
1 Pęczek
koperek
1 Pęczek
seler naciowy
1 Garść
kiełki rzodkiewki
1 Sztuka
jajko
1 Kilogram
bułka tarta
1 Sztuka
Tymbark jabłko białe winogrono
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Włoszczyznę dokładnie myjemy i dzielimy na części.
  2. Gotujemy bulion.
  3. Rybę myjemy i mielimy.
  4. Do ryby dodajemy jajko, bułkę tartą i posiekany koperek, formujemy niewielkie kulki, a następnie obtaczamy w mące.
  5. Pulpety wkładamy na ok. 13 minut do gotującego się bulionu i od czasu do czasu mieszamy.
  6. Na dno talerzy wykładamy posiekany seler, wstążki z marchewki oraz kiełki. Zalewamy gorącym bulionem z pulpetami.

Podobne przepisy

Rosół

Przepis
Średni Do 1 godz
Rosół

Flaczki drobiowe

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Flaczki drobiowe

Zupa z maślanki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa z maślanki

Grzybowa jak u babci

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Grzybowa jak u babci

Zupa grzybowa z karpiem w orzechach

Przepis
Średni Do 1 godz
Zupa grzybowa z karpiem w orzechach

Barszcz świąteczny

Przepis
Średni Do 40 min
Barszcz świąteczny

Grochówka mojej babci

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Grochówka mojej babci

Kapuśniak na żeberkach

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Kapuśniak na żeberkach

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!