Zupa z pulpetami rybnymi

kontakt_1
Zupa z pulpetami rybnymi

0

0 / 0

Zupa z pulpetami rybnymi to znakomity pomysł na bożonarodzeniową kolację. Do wykonania potrawy niezbędne będą Ci następujące składniki: mąka tortowa, włoszczyzna, filet z dorsza, koperek, seler naciowy, kiełki rzodkiewki, jajko oraz bułka tarta.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 pęcz. włoszczyzna

500 g filet z dorsza

1 pęcz. koperek

1 pęcz. seler naciowy

1 szt. jajko

1 kg bułka tarta

1 kg mąka pszenna tortowa lubella

1 szt. tymbark jabłko białe winogrono

Przygotowanie


1

Włoszczyznę dokładnie myjemy i dzielimy na części.

2

Gotujemy bulion.

3

Rybę myjemy i mielimy.

4

Do ryby dodajemy jajko, bułkę tartą i posiekany koperek, formujemy niewielkie kulki, a następnie obtaczamy w mące.

5

Pulpety wkładamy na ok. 13 minut do gotującego się bulionu i od czasu do czasu mieszamy.

6

Na dno talerzy wykładamy posiekany seler, wstążki z marchewki oraz kiełki. Zalewamy gorącym bulionem z pulpetami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

2148

kcal

Białka

79

gram

Węglowodany

419

gram

Tłuszcze

7

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły