Zupa z pulpetami rybnymi
kontakt_1
Zupa z pulpetami rybnymi to znakomity pomysł na bożonarodzeniową kolację. Do wykonania potrawy niezbędne będą Ci następujące składniki: mąka tortowa, włoszczyzna, filet z dorsza, koperek, seler naciowy, kiełki rzodkiewki, jajko oraz bułka tarta.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2148
kcal
Białka
79
gram
Węglowodany
419
gram
Tłuszcze
7
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Zupa z pulpetami rybnymi to znakomity pomysł na bożonarodzeniową kolację. Do wykonania potrawy niezbędne będą Ci następujące składniki: mąka tortowa, włoszczyzna, filet z dorsza, koperek, seler naciowy, kiełki rzodkiewki, jajko oraz bułka tarta.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 pęcz. włoszczyzna
500 g filet z dorsza
1 pęcz. koperek
1 pęcz. seler naciowy
1 szt. jajko
1 kg bułka tarta
1 kg mąka pszenna tortowa lubella
1 szt. tymbark jabłko białe winogrono
Przygotowanie
Włoszczyznę dokładnie myjemy i dzielimy na części.
Gotujemy bulion.
Rybę myjemy i mielimy.
Do ryby dodajemy jajko, bułkę tartą i posiekany koperek, formujemy niewielkie kulki, a następnie obtaczamy w mące.
Pulpety wkładamy na ok. 13 minut do gotującego się bulionu i od czasu do czasu mieszamy.
Na dno talerzy wykładamy posiekany seler, wstążki z marchewki oraz kiełki. Zalewamy gorącym bulionem z pulpetami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2148
kcal
Białka
79
gram
Węglowodany
419
gram
Tłuszcze
7
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.