Zupa z przecieru pomidorowego z grzankami

maspexdigital
Zupa z przecieru pomidorowego z grzankami

0

4.2 / 5

Banalna i ekspresowa do wykonania zupa krem o smaku pomidorowym. Wystarczy kilka składników, aby cieszyć się gęstą, aromatyczną zupą z przecieru pomidorowego z grzankami.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

500 przecier pomidorowy łowicz

3 szt. ząbek czosnku

1 łyżka oliwa z oliwek

1 szczyp. sól, pieprz

1 szczyp. papryka słodka

1 szt. listek bazylii

1 szkl. grzanki

Przygotowanie


1

Do garnka wlać oliwę i podsmażyć na niej pokrojone bardzo drobno ząbki czosnku.

2

Wlać przecier pomidorowy, dodać przyprawy i zioła do smaku i zagotować.

3

Podawać z grzankami zaraz po przygotowaniu.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

629

kcal

Białka

18

gram

Węglowodany

103

gram

Tłuszcze

14

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły