Zupa z porów

m7
Zupa z porów

0

0 / 0

Zupa bardzo smaczna, a przepis na nią pochodzi z książki "Przepisy czytelników: dania obiadowe" z serii biblioteczka Poradnika Domowego.

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

0.50 kg por

1 szczyp. nać pietruszki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

2 łyżecz. mąka pszenna tortowa

1 łyżecz. przyprawa maggi

0.50 szkl. śmietana 12%

5 szkl. rosoł

2 szt. parówki popularne

3 szt. ziemniaki

1 łyżka masło

Przygotowanie


1

Pory przekroić wzdłuż na połówki, starannie umyć, a potem drobno pokroić i poddusić na maśle. Zalać wrzącym rosołem, dodać ziemniaki pokrajane w kostkę, parówki pokrajane w plasterki, gotować.

2

Gdy ziemniaki będą miękkie, zaprawić zupę śmietaną wymieszaną z mąką, zagotować. Przyprawić do smaku i posypać natkę pietruszki. Taką zupę można też zmiksować i podawać z grzankami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1111

kcal

Białka

60

gram

Węglowodany

92

gram

Tłuszcze

58

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły