Zupa z pomidorów i żółtej papryki
m7
Pyszna, bardzo aromatyczna zupa pomidorowa z dodatkiem papryki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
191
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
18
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Pyszna, bardzo aromatyczna zupa pomidorowa z dodatkiem papryki.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 l bulion drobiowy
1 szt. pomidory krojone łowicz
2 szt. papryka żółta
2 szt. ząbek czosnku
1 szt. cebula
2 łyżka oliwa
1 łyżka zioła prowansalskie
2 łyżka nać pietruszki
Przygotowanie
Cebulę posiekać, czosnek rozetrzeć. Razem podsmażyć na oliwie. Dodać pomidory i przyprawy. Gotować na wolnym ogniu, stopniowo uzupełniając bulionem.
Po 10 min. dodać pokrojoną w małe kawałki paprykę (podsmażoną przez 2-3 minuty). Doprawić do smaku.
Podawać z posiekaną natką pietruszki.