1

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1 Litr
bulion drobiowy
1 Sztuka
pomidory w puszce
2 Sztuki
papryka żółta
2 Sztuki
ząbek czosnku
1 Sztuka
cebula
2 Łyżki
oliwa
1 Łyżka
zioła prowansalskie
2 Łyżki
nać pietruszki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cebulę posiekać, czosnek rozetrzeć. Razem podsmażyć na oliwie. Dodać pomidory i przyprawy. Gotować na wolnym ogniu, stopniowo uzupełniając bulionem.
  2. Po 10 min. dodać pokrojoną w małe kawałki paprykę (podsmażoną przez 2-3 minuty). Doprawić do smaku.
  3. Podawać z posiekaną natką pietruszki.

Opis

Pyszna, bardzo aromatyczna

Podobne przepisy

ZUPA POMIDOROWA Z KUKURYDZĄ I MAKARONEM KORALIKI

Średni Do 1 godz.

Minestrone z makaronem

Łatwy Do 1 godz.

Zupa grzybowa

Łatwy Do 1 godz.

Domowy rosół

Łatwy Ponad 3 godz.

Gazpacho

Łatwy Do 20 min.

Gulasz po węgiersku

Średni Do 1 godz.

Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Łatwy Do 1,5 godz.

Pomidorowa z krajaneczką

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!