Zupa z pomidorów i żółtej papryki
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa z pomidorów i żółtej papryki](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973472212.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszna, bardzo aromatyczna zupa pomidorowa z dodatkiem papryki.
1
0 / 0
Pyszna, bardzo aromatyczna zupa pomidorowa z dodatkiem papryki.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 l bulion drobiowy
1 szt. pomidory krojone łowicz
2 szt. papryka żółta
2 szt. ząbek czosnku
1 szt. cebula
2 łyżka oliwa
1 łyżka zioła prowansalskie
2 łyżka nać pietruszki
Przygotowanie
1
Cebulę posiekać, czosnek rozetrzeć. Razem podsmażyć na oliwie. Dodać pomidory i przyprawy. Gotować na wolnym ogniu, stopniowo uzupełniając bulionem.
2
Po 10 min. dodać pokrojoną w małe kawałki paprykę (podsmażoną przez 2-3 minuty). Doprawić do smaku.
3
Podawać z posiekaną natką pietruszki.