Zupa z pomidorów i żółtej papryki

m7
Zupa z pomidorów i żółtej papryki

1

0 / 0

Pyszna, bardzo aromatyczna zupa pomidorowa z dodatkiem papryki.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

1 l bulion drobiowy

1 szt. pomidory krojone łowicz

2 szt. papryka żółta

2 szt. ząbek czosnku

1 szt. cebula

2 łyżka oliwa

1 łyżka zioła prowansalskie

2 łyżka nać pietruszki

Przygotowanie


1

Cebulę posiekać, czosnek rozetrzeć. Razem podsmażyć na oliwie. Dodać pomidory i przyprawy. Gotować na wolnym ogniu, stopniowo uzupełniając bulionem.

2

Po 10 min. dodać pokrojoną w małe kawałki paprykę (podsmażoną przez 2-3 minuty). Doprawić do smaku.

3

Podawać z posiekaną natką pietruszki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

191

kcal

Białka

7

gram

Węglowodany

18

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły