Zupa z pomidorami i porem
m7
Zdrowa, smaczna, koniecznie z pietruszką.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
156
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
22
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Zdrowa, smaczna, koniecznie z pietruszką.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 łyżecz. przyprawa typu vegeta
1 łyżecz. przecier pomidorowy łowicz
0.50 szkl. makaron gwiazdki
4 szt. pomidor
1 szt. por
1 szt. cebula
3 szt. kostka rosołowa
1 szt. nać pietruszki
1 łyżka olej
Przygotowanie
Do garnka wlać 1,5l wody, dodać 3 kostki rosołowe, gotować. Por i cebulkę pokroić, usmażyć na patelni ok 10 minut na wolnym ogniu. Pomidory obrać ze skórki, pokroić w kostkę (bez miąższu), dorzucić do pora, mieszać, wrzucić do gotującego bulionu.
Przyprawić vegetą, bazylią, dodać łyżeczkę przecieru pomidorowego i pół szklanki makaronu, gotować do miękkości makaronu,. Podawać z posiekaną pietruszką.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
156
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
22
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.