Zupa z pieczonymi warzywami

m7
Zupa z pieczonymi warzywami

Średnia 0 / 0

Oceń!

Pyszna, pachnąca ziołami i warzywami rozgrzewająca zupa.

16

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. bazylia

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. cząber

1 szczyp. papryka słodka

1 szczyp. chili

1 szt. pęczek kopru

2 szt. udka drobiowe

1 szt. cukinia mała

1 szt. papryka czerwona

1 szt. fenkuł

1 szt. włoszczyzna

1 szt. pomidory krojone łowicz

0.25 szt. cytryna-sok

1 szt. pęczek szczypiorku

1 szt. natka pietruszki

Przygotowanie


Z udek i włoszczyzny ugotować bulion.

Warzywa pokroić w grubą kostkę, przyprawić oliwą, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

Warzywa piec w rozgrzanym piekarniku przez 15 min.

Z bulionu usunąć włoszczyznę i udka. Mięso z udek pokroić w kostkę, wrzucić do bulionu, dodać pomidory i gotować.

Upieczone warzywa dodać do zupy, przyprawić do smaku. Chwilę pogotować.

Podawać z grzankami czosnkowymi.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

462

kcal

Białka

23

gram

Węglowodany

57

gram

Tłuszcze

4

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły