Zupa z pieczonymi warzywami
m7
1
0 / 0
Pyszna, pachnąca ziołami i warzywami rozgrzewająca zupa.
16
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szcz. bazylia
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
1 szcz. cząber
1 szcz. papryka słodka
1 szcz. chili
1 szt. pęczek kopru
2 szt. udka drobiowe
1 szt. cukinia mała
1 szt. papryka czerwona
1 szt. fenkuł
1 szt. włoszczyzna
1 szt. pomidory krojone łowicz
0.25 szt. cytryna-sok
1 szt. pęczek szczypiorku
1 szt. natka pietruszki
Przygotowanie
Z udek i włoszczyzny ugotować bulion.
Warzywa pokroić w grubą kostkę, przyprawić oliwą, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Warzywa piec w rozgrzanym piekarniku przez 15 min.
Z bulionu usunąć włoszczyznę i udka. Mięso z udek pokroić w kostkę, wrzucić do bulionu, dodać pomidory i gotować.
Upieczone warzywa dodać do zupy, przyprawić do smaku. Chwilę pogotować.
Podawać z grzankami czosnkowymi.