1

Składniki

1 Szczypta
bazylia
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
Cząber
1 Szczypta
papryka słodka
1 Szczypta
chili
1 Sztuka
Pęczek kopru
2 Sztuki
Udka drobiowe
1 Sztuka
Cukinia mała
1 Sztuka
papryka czerwona
1 Sztuka
Fenkuł
1 Sztuka
włoszczyzna
1 Sztuka
Opakowanie pomidorów krojonych z oliwą i
0.25 Sztuki
cytryna-sok
1 Sztuka
Pęczek szczypiorku
1 Sztuka
Natka pietruszki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Z udek i włoszczyzny gotujemy bulion,
  2. warzywa kroimy w grubą kostkę, przyprawiamy oliwą, sokiem z cytryny, solą i pieprzem,
  3. pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez 15 min,
  4. z bulionu usuwamy włoszczyznę i udka,
  5. mięso z udek kroimy w kostkę, wrzucamy do bulionu, dodajemy pomidory, gotujemy,
  6. upieczone warzywa dodajemy do zupy, przyprawiamy do smaku,
  7. chwilę jeszcze trzymamy na ogniu,
  8. podajemy z grzankami czosnkowymi

Opis

Pyszna, pachnąca ziołami i warzywami zupka, świetnie rozgrzewa

Podobne przepisy

Grzybowa jak u babci

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Grzybowa jak u babci

Kapuśniak na żeberkach

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Kapuśniak na żeberkach

Dyniowa z fasolą

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowa z fasolą

Rosół z krajaneczką

Przepis
Średni Do 40 min
Rosół z krajaneczką

Fasolka po toskańsku

Przepis
Średni Do 40 min
Fasolka po toskańsku

Gazpacho

Przepis
Łatwy Do 15 min
Gazpacho

Ostra zupa krem z papryki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ostra zupa krem z papryki

Pomidorowa z piekarnika

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pomidorowa z piekarnika

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!