Zupa z pieczonymi warzywami

m7
Zupa z pieczonymi warzywami

2

0 / 0

Pyszna, pachnąca ziołami i warzywami rozgrzewająca zupa.

16

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. bazylia

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. cząber

1 szczyp. papryka słodka

1 szczyp. chili

1 szt. pęczek kopru

2 szt. udka drobiowe

1 szt. cukinia mała

1 szt. papryka czerwona

1 szt. fenkuł

1 szt. włoszczyzna

1 szt. pomidory krojone łowicz

0.25 szt. cytryna-sok

1 szt. pęczek szczypiorku

1 szt. natka pietruszki

Przygotowanie


1

Z udek i włoszczyzny ugotować bulion.

2

Warzywa pokroić w grubą kostkę, przyprawić oliwą, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

3

Warzywa piec w rozgrzanym piekarniku przez 15 min.

4

Z bulionu usunąć włoszczyznę i udka. Mięso z udek pokroić w kostkę, wrzucić do bulionu, dodać pomidory i gotować.

5

Upieczone warzywa dodać do zupy, przyprawić do smaku. Chwilę pogotować.

6

Podawać z grzankami czosnkowymi.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

462

kcal

Białka

23

gram

Węglowodany

57

gram

Tłuszcze

4

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły