Zupa z pieczonymi warzywami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa z pieczonymi warzywami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976459849.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszna, pachnąca ziołami i warzywami rozgrzewająca zupa.
1
0 / 0
Pyszna, pachnąca ziołami i warzywami rozgrzewająca zupa.
16
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. bazylia
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. cząber
1 szczyp. papryka słodka
1 szczyp. chili
1 szt. pęczek kopru
2 szt. udka drobiowe
1 szt. cukinia mała
1 szt. papryka czerwona
1 szt. fenkuł
1 szt. włoszczyzna
1 szt. pomidory krojone łowicz
0.25 szt. cytryna-sok
1 szt. pęczek szczypiorku
1 szt. natka pietruszki
Przygotowanie
Z udek i włoszczyzny ugotować bulion.
Warzywa pokroić w grubą kostkę, przyprawić oliwą, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Warzywa piec w rozgrzanym piekarniku przez 15 min.
Z bulionu usunąć włoszczyznę i udka. Mięso z udek pokroić w kostkę, wrzucić do bulionu, dodać pomidory i gotować.
Upieczone warzywa dodać do zupy, przyprawić do smaku. Chwilę pogotować.
Podawać z grzankami czosnkowymi.