Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Orientalna zupa dyniowa na bazie bulionu warzywnego i mleka kokosowego nasyci apetyt każdego głodomora. To przepyszne i aromatyczne danie, które jest idealne dla wegetarian, ale przypadnie do gustu także mięsożercom. Połączenie imbiru i pieprzu cayenne doskonale podkreśla smak delikatnej dyni i bez problemu rozgrzeje w chłodne dni. Jeżeli cenisz sobie potrawy pełne smaku i szukasz przepisu na wyrazisty obiad, zupa z mleczkiem kokosowym będzie świetnym wyborem. Smacznego!
1 | Sztuka | ||
20 | Gramów |
imbir
|
|
2 | Sztuki |
Marchewka
|
|
400 | Gramów |
Dynia
|
|
50 | Gramów |
masło
|
|
500 | Mililitrów |
bulion warzywny
|
|
500 | Mililitrów |
woda
|
|
1 | Łyżeczka |
Pieprz cayenne
|
|
200 | Mililitrów |
Mleczko kokosowe
|
|
2 | Łyżki |
sos sojowy
|
|
1 | Szczypta |
sól
|
|
1 | Szczypta |
pieprz
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |