Zupa z mleczkiem kokosowym
kontakt_1
Orientalna zupa dyniowa na bazie bulionu warzywnego i mleka kokosowego nasyci apetyt każdego głodomora. To przepyszne i aromatyczne danie, które jest idealne dla wegetarian, ale przypadnie do gustu także mięsożercom. Połączenie imbiru i pieprzu cayenne doskonale podkreśla smak delikatnej dyni i bez problemu rozgrzeje w chłodne dni. Jeżeli cenisz sobie potrawy pełne smaku i szukasz przepisu na wyrazisty obiad, zupa z mleczkiem kokosowym będzie świetnym wyborem. Smacznego!
0
0 / 0
Orientalna zupa dyniowa na bazie bulionu warzywnego i mleka kokosowego nasyci apetyt każdego głodomora. To przepyszne i aromatyczne danie, które jest idealne dla wegetarian, ale przypadnie do gustu także mięsożercom. Połączenie imbiru i pieprzu cayenne doskonale podkreśla smak delikatnej dyni i bez problemu rozgrzeje w chłodne dni. Jeżeli cenisz sobie potrawy pełne smaku i szukasz przepisu na wyrazisty obiad, zupa z mleczkiem kokosowym będzie świetnym wyborem. Smacznego!
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szt. cebula
20 g imbir
2 szt. marchewka
400 g dynia
50 g masło
500 bulion warzywny
500 woda
1 łyżecz. pieprz cayenne
200 mleczko kokosowe
2 łyżka sos sojowy
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
Przygotowanie
Cebulę kroimy w piórka, marchewkę, imbir i dynię kroimy w drobną kostkę.
Następnie w garnku rozpuszczamy masło i dusimy w nim pokrojone warzywa.
Gdy warzywa będą miękkie, dodajemy bulion, wodę i przyprawy. Gotujemy na małym ogniu.
Pod koniec gotowania dodajemy mleczko kokosowe i sos sojowy. Gdy wszystkie składniki się połączą, studzimy zupę, a następnie blendujemy. Dekorujemy świeżą kolendrą i papryczką chili.