Zupa z mleczkiem kokosowym

kontakt_1
Zupa z mleczkiem kokosowym

0

0 / 0

Orientalna zupa dyniowa na bazie bulionu warzywnego i mleka kokosowego nasyci apetyt każdego głodomora. To przepyszne i aromatyczne danie, które jest idealne dla wegetarian, ale przypadnie do gustu także mięsożercom. Połączenie imbiru i pieprzu cayenne doskonale podkreśla smak delikatnej dyni i bez problemu rozgrzeje w chłodne dni. Jeżeli cenisz sobie potrawy pełne smaku i szukasz przepisu na wyrazisty obiad, zupa z mleczkiem kokosowym będzie świetnym wyborem. Smacznego!

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szt. cebula

20 g imbir

2 szt. marchewka

400 g dynia

50 g masło

500 bulion warzywny

500 woda

1 łyżecz. pieprz cayenne

200 mleczko kokosowe

2 łyżka sos sojowy

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

Przygotowanie


1

Cebulę kroimy w piórka, marchewkę, imbir i dynię kroimy w drobną kostkę.

2

Następnie w garnku rozpuszczamy masło i dusimy w nim pokrojone warzywa.

3

Gdy warzywa będą miękkie, dodajemy bulion, wodę i przyprawy. Gotujemy na małym ogniu.

4

Pod koniec gotowania dodajemy mleczko kokosowe i sos sojowy. Gdy wszystkie składniki się połączą, studzimy zupę, a następnie blendujemy. Dekorujemy świeżą kolendrą i papryczką chili.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

276

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

18

gram

Tłuszcze

22

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły