Zupa z mięsem mielonym
m7
0
0 / 0
Pyszna pożywna zupa z mięsem mielonym podaję moja wersję tej zupy. Znakomita jako ciepłe danie na imprezę1,.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
0.50 kg mięso mielone
1 szcz. sól, pieprz
8 szt. pieczarki
1 szt. cebula
1 szt. brokuły
1 szt. por
1 szt. serek topiony
5 szt. ziemniaki
2 łyżka śmietana
Przygotowanie
Mięso mielone przygotowujemy osobno w garnku/rondelku ja podduszam na wywarze z rosołku, można podsmażyć np. na Ramie polewając troszkę wodą. Do gotującej się wody wrzucamy pokrojone ziemniaki. Oprócz mięsa przygotowujemy pieczarki z cebulką ( ja wolę wersję pieczarki pokrojone i podsmażone delikatnie z cebulka na patelni) można jednak ich nie podsmażać tylko wrzucić po prostu do zupy. Czyli do gotujących się ziemniaków ( jak zmiękną) wrzucamy przygotowane mięsko i pieczarki z cebulką. Ja dodatkowo dodaję troszkę pora pokrojonego. Na sam koniec dodaję brokuły ( mogą być świeże lub mrożone). Zupka się gotuje więc bierzemy serek topiony ( smak jak kto woli) ważne żeby był miękki łatwiej się go wtedy rozprowadza w zupie. Ja małe kawałki sera rozprowadzam w kubeczku zalewając gotująca się zupą rozcieram i dodaję do zupy. Na sam koniec 2 łyżki śmietany i przyprawy: odrobina soli ziołowej pieprzu i siół prowansalskich i gotowe. i zupa gotowa!