Zupa z mięsem mielonym

m7
Zupa z mięsem mielonym

0

0 / 0

Pyszna pożywna zupa z mięsem mielonym podaję moja wersję tej zupy. Znakomita jako ciepłe danie na imprezę1,.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

0.50 kg mięso mielone

1 szcz. sól, pieprz

0

8 szt. pieczarki

1 szt. cebula

1 szt. brokuły

1 szt. por

1 szt. serek topiony

5 szt. ziemniaki

2 łyżka śmietana

Przygotowanie


1

Mięso mielone przygotowujemy osobno w garnku/rondelku ja podduszam na wywarze z rosołku, można podsmażyć np. na Ramie polewając troszkę wodą. Do gotującej się wody wrzucamy pokrojone ziemniaki. Oprócz mięsa przygotowujemy pieczarki z cebulką ( ja wolę wersję pieczarki pokrojone i podsmażone delikatnie z cebulka na patelni) można jednak ich nie podsmażać tylko wrzucić po prostu do zupy. Czyli do gotujących się ziemniaków ( jak zmiękną) wrzucamy przygotowane mięsko i pieczarki z cebulką. Ja dodatkowo dodaję troszkę pora pokrojonego. Na sam koniec dodaję brokuły ( mogą być świeże lub mrożone). Zupka się gotuje więc bierzemy serek topiony ( smak jak kto woli) ważne żeby był miękki łatwiej się go wtedy rozprowadza w zupie. Ja małe kawałki sera rozprowadzam w kubeczku zalewając gotująca się zupą rozcieram i dodaję do zupy. Na sam koniec 2 łyżki śmietany i przyprawy: odrobina soli ziołowej pieprzu i siół prowansalskich i gotowe. i zupa gotowa!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły