Inspiracja Adobe Stock
0

Składniki

2 Łyżki
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
200 Mililitrów
śmietana
300 Mililitrów
woda
1 Szczypta
kminek
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
koperek
1 Litr
Maślanka
3 Sztuki
ziemniaki
1 Sztuka
Kostka rosołowa jarzynowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wodę ugotować z 3 ziemniaczkami, kminkiem, kostką ? zmiksować.
  2. Dodać mąkę, śmietanę ? zmiksować. Dodać maślankę i gotować na wolniusieńkim ogniu ok. 15 min.
  3. Posypać koperkiem, dosolić, dopieprzyć, podać z jajeczkiem i ziemniaczkami... Smacznego!

Opis

Do zupy pasują ziemniaczki i jajka. Osobiście uwielbiam ziemniaczki z pary i przygotowuję ich o 4-5 więcej niż te, które wylądują na talerzu. Zupa jest świetna, lekko kwaskowata, kremowa??można j a zagęścić mąką choć niekoniecznie

Podobne przepisy

Kapuśniak na żeberkach

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Kapuśniak na żeberkach

Żurek

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Żurek

Ostra zupa krem z papryki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ostra zupa krem z papryki

Żurek leśny

Przepis
Średni Do 1 godz
Żurek leśny

Gulasz po węgiersku

Przepis
Średni Do 1 godz
Gulasz po węgiersku

Żurek na własnym zakwasie

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Żurek na własnym zakwasie

Rosół drobiowo-wieprzowy

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Rosół drobiowo-wieprzowy

Uszka z grzybami do barszczu

Przepis
Średni Do 1 godz
Uszka z grzybami do barszczu

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!