Zupa z maślanki
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa z maślanki](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F6949-1702057968150.jpeg&w=3840&q=75)
Do zupy pasują ziemniaczki i jajka. Osobiście uwielbiam ziemniaczki z pary i przygotowuję ich o 4-5 więcej niż te, które wylądują na talerzu. Zupa jest świetna, lekko kwaskowata, kremowa??można j a zagęścić mąką choć niekoniecznie
0
0 / 0
Do zupy pasują ziemniaczki i jajka. Osobiście uwielbiam ziemniaczki z pary i przygotowuję ich o 4-5 więcej niż te, które wylądują na talerzu. Zupa jest świetna, lekko kwaskowata, kremowa??można j a zagęścić mąką choć niekoniecznie
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
200 śmietana
300 woda
1 szczyp. kminek
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. koperek
1 l maślanka
3 szt. ziemniaki
1 szt. kostka rosołowa jarzynowa
2 łyżka mąka pszenna tortowa lubella
Przygotowanie
Wodę ugotować z 3 ziemniaczkami, kminkiem, kostką ? zmiksować.
Dodać mąkę, śmietanę ? zmiksować. Dodać maślankę i gotować na wolniusieńkim ogniu ok. 15 min.
Posypać koperkiem, dosolić, dopieprzyć, podać z jajeczkiem i ziemniaczkami... Smacznego!