Zupa z kurek

m7
Zupa z kurek

1

0 / 0

W trakcie trwania sezonu na kurki warto wykorzystywać je i cieszyć się ich aromatem najczęściej jak się da. Polecamy pyszną i pachnącą zupę z kurkami i ziemniakami.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szt. udko z kurczaka

2 szt. marchew

50 dag. kurki

10 dag. nać pietruszki

0.50 kg ziemniaki

0.50 łyżka przyprawa typu vegeta

Przygotowanie


1

Kurki oczyścić, umyć, włożyć do garnka, zalać wodą, gotować. Udko z kurczaka również umyć i dołożyć do garnka z grzybami. Gotować.

2

W międzyczasie, jak kurki i mięso się gotują, obrać ziemniaki i pokroić w kostkę. Marchew również obrać i zetrzeć na tarce.

3

Następnie do grzybów i mięsa dodać ziemniaki, startą marchew, posiekaną drobno natkę pietruszki. Doprawić do smaku solą, pieprzem, vegetą, Gotować do momentu, aż wszystkie składniki będą miękkie. Rozlać na talerze.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

230

kcal

Białka

11

gram

Węglowodany

34

gram

Tłuszcze

3

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły