Zupa z kurek
m7

W trakcie trwania sezonu na kurki warto wykorzystywać je i cieszyć się ich aromatem najczęściej jak się da. Polecamy pyszną i pachnącą zupę z kurkami i ziemniakami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
230
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
34
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Średnia 0 / 0
Oceń!
W trakcie trwania sezonu na kurki warto wykorzystywać je i cieszyć się ich aromatem najczęściej jak się da. Polecamy pyszną i pachnącą zupę z kurkami i ziemniakami.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szt. udko z kurczaka
2 szt. marchew
50 dag. kurki
10 dag. nać pietruszki
0.50 kg ziemniaki
0.50 łyżka przyprawa typu vegeta
Przygotowanie
Kroki
Kurki oczyścić, umyć, włożyć do garnka, zalać wodą, gotować. Udko z kurczaka również umyć i dołożyć do garnka z grzybami. Gotować.
W międzyczasie, jak kurki i mięso się gotują, obrać ziemniaki i pokroić w kostkę. Marchew również obrać i zetrzeć na tarce.
Następnie do grzybów i mięsa dodać ziemniaki, startą marchew, posiekaną drobno natkę pietruszki. Doprawić do smaku solą, pieprzem, vegetą, Gotować do momentu, aż wszystkie składniki będą miękkie. Rozlać na talerze.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
230
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
34
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.