1

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Sztuka
udko z kurczaka
2 Sztuki
marchew
50 Dekagramów
Kurki
10 Dekagramów
nać pietruszki
0.5 Kilograma
ziemniaki
0.5 Łyżki
przyprawa typu vegeta
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kurki oczyszczamy, myjemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą, gotujemy. Udko z kurczaka również myjemy, dokładamy do garnka z grzybami, gotujemy.
  2. W międzyczasie, jak kurki i mięso się gotują obieramy ziemniaki i kroimy w kostkę. Marchew również obieramy i ścieramy na tarce.
  3. Następnie do grzybów i mięsa dodajemy ziemniaki, startą marchew, posiekaną drobno natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, vegetą, Gotujemy do momentu, aż wszystkie składniki będą miękkie. Rozlewamy na talerze.

Opis

Pyszna zupka

Podobne przepisy

Zupa minestone

Łatwy Do 40 min
Zupa minestone

Gazpacho

Łatwy Do 15 min
Gazpacho

Gulasz po węgiersku

Średni Do 1 godz
Gulasz po węgiersku

Krem z dyni

Łatwy Do 1 godz
Krem z dyni

Minestrone z makaronem

Łatwy Do 1 godz
Minestrone z makaronem

Ostra zupa krem z papryki

Łatwy Do 1 godz
Ostra zupa krem z papryki

Domowy rosół staropolski

Łatwy Ponad 3 godz
Domowy rosół staropolski

Zupa chłopska

Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!