Zupa z kurek

m7
Zupa z kurek

1

0 / 0

0

W trakcie trwania sezonu na kurki warto wykorzystywać je i cieszyć się ich aromatem najczęściej jak się da. Polecamy pyszną i pachnącą zupę z kurkami i ziemniakami.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

?

Kcal/porcja

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

1 szt udko z kurczaka

2 szt marchew

50 dek. kurki

10 dek. nać pietruszki

0.50 kg ziemniaki

0.50 łyżka przyprawa typu vegeta

Przygotowanie


1

Kurki oczyścić, umyć, włożyć do garnka, zalać wodą, gotować. Udko z kurczaka również umyć i dołożyć do garnka z grzybami. Gotować.

2

W międzyczasie, jak kurki i mięso się gotują, obrać ziemniaki i pokroić w kostkę. Marchew również obrać i zetrzeć na tarce.

3

Następnie do grzybów i mięsa dodać ziemniaki, startą marchew, posiekaną drobno natkę pietruszki. Doprawić do smaku solą, pieprzem, vegetą, Gotować do momentu, aż wszystkie składniki będą miękkie. Rozlać na talerze.

Kategorie


PlanerUlubione
Szukaj
PrzepisyArtykuły