Zupa z krewetkami koktajlowymi

m7
Zupa z krewetkami koktajlowymi

0

0 / 0

Szybka chińska zupa z krewetkami koktajlowymi

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 łyżecz. sos ostrygowy

1 łyżecz. sos chili

12 l rosoł

100 g krewetki

8 szt. mini kolby kukurydzy

8 szt. kapusta pekińska

8 szt. pieczarki

1 szt. ząbek czosnku

1 łyżka olej sezamowy

1 łyżka sos sojowy

0.50 łyżecz. imbir

Przygotowanie


1

Gotowy bulion doprawiłam olejem sezamowymi sosem sojowym. Krewetki ugotowałam, odcedzone polałam olejem sezamowym i sosem sojowym. Do rozgrzanego woka wlałam łyżke oleju sezamowego wrzuciłam kilka mini kolb kukurydzy przeciętych wdłuż na pół, pieczarki pocięte w grubą kostke, smażyłam 2 minuty na koniec dałam ząbek czosnku pokrojony to razem jeszcze minute smażyło sie. Gotowe przerzuciłam do bulionu. Dodałam pokrojona w paski kapuste pekińską.

2

Doprawilam ponownie sosem sojowym, olejem sezamowym, pieprzem, imbirem, sosem chili oraz sosem ostrygowym.

3

Na sam koniec do gotującej się zupy dodałam ugotowane i przyprawione krewetki. Posypałam natka suszona i czosnkiem niedzwiedzim (niestety nie miałam dymki a byłaby tu bardziej na miejscu) . Zupa była sezamowo-lekko pikantna.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

8418

kcal

Białka

534

gram

Węglowodany

605

gram

Tłuszcze

424

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły