Zupa z kopru włoskiego z szynką i ogórkami kiszonymi

formularz
Zupa z kopru włoskiego z szynką i ogórkami kiszonymi

0

5 / 1

Wypróbuj nasz przepis na smaczną zupę z niecodziennym dodatkiem – koprem włoskim. W towarzystwie innych warzyw, podsmażanej szynki szwarcwaldzkiej oraz ogórków kiszonych, koper włoski wyzwala głębie swoich smaków i aromatów!

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 l bulion warzywny

2 szt. ziemniaki

1 szt. marchewka

1 szt. pietruszka

1 pęcz. koper włoski

1 szt. cebula

80 g szynka szwarcwaldzka

2 łyżka oliwa z oliwek

2 szczyp. sól, pieprz

4 szt. ogórki kiszone krakus

Przygotowanie


1

Na rozgrzanej oliwie zeszklić pokrojoną w piórka cebulę.

2

Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, marchewkę i pietruszkę w paski oraz koper włoski pokrojony w plastry i chwilę podsmażyć.

3

Do garnka wlać bulion, przełożyć warzywa oraz pokrojony koper włoski i gotować do miękkości warzyw.

4

Doprawić solą oraz pieprzem. W międzyczasie podsmażyć szynkę szwarcwaldzką.

5

Gotową zupę podawać z szynką oraz ogórkami Kiszonymi pokrojonymi w kostkę.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły