Zupa z kopru włoskiego z szynką i ogórkami kiszonymi
formularz
Wypróbuj nasz przepis na smaczną zupę z niecodziennym dodatkiem – koprem włoskim. W towarzystwie innych warzyw, podsmażanej szynki szwarcwaldzkiej oraz ogórków kiszonych, koper włoski wyzwala głębie swoich smaków i aromatów!
0
5 / 1
Wypróbuj nasz przepis na smaczną zupę z niecodziennym dodatkiem – koprem włoskim. W towarzystwie innych warzyw, podsmażanej szynki szwarcwaldzkiej oraz ogórków kiszonych, koper włoski wyzwala głębie swoich smaków i aromatów!
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 l bulion warzywny
2 szt. ziemniaki
1 szt. marchewka
1 szt. pietruszka
1 pęcz. koper włoski
1 szt. cebula
80 g szynka szwarcwaldzka
2 łyżka oliwa z oliwek
2 szczyp. sól, pieprz
4 szt. ogórki kiszone krakus
Przygotowanie
Na rozgrzanej oliwie zeszklić pokrojoną w piórka cebulę.
Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, marchewkę i pietruszkę w paski oraz koper włoski pokrojony w plastry i chwilę podsmażyć.
Do garnka wlać bulion, przełożyć warzywa oraz pokrojony koper włoski i gotować do miękkości warzyw.
Doprawić solą oraz pieprzem. W międzyczasie podsmażyć szynkę szwarcwaldzką.
Gotową zupę podawać z szynką oraz ogórkami Kiszonymi pokrojonymi w kostkę.