Zupa z kolorowych pomidorków koktajlowych podana z makaronem i mozzarellą
lubella
Pomidorki koktajlowe nadają się tylko do sałatek? Niekoniecznie! W postaci gęstej zupy z dodatkiem mozzarelli będą smakować wyśmienicie! Palce lizać!
0
0 / 0
Pomidorki koktajlowe nadają się tylko do sałatek? Niekoniecznie! W postaci gęstej zupy z dodatkiem mozzarelli będą smakować wyśmienicie! Palce lizać!
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron lubella 4-jajeczna świderki
1 łyżka oliwa z oliwek
0.50 kg pomidory koktajlowe
1 l bulion warzywny
0.50 łyżecz. pieprz
0.25 łyżecz. sól
0.50 łyżecz. cukier
120 g kulka mozarelli
1 szczyp. sól, pieprz
3 łyżecz. oliwa z oliwek
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
W garnku na rozgrzanej oliwie i podsmażamy czosnek i wszystkie pomidory.
Gdy puszczą sok, doprawiamy i gotujemy je około 10 minut na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Zalewamy bulionem, doprawiamy, gotujemy kolejne 10 minut, doprawiamy w razie potrzeby.
Zupę podajemy z makaronem świderki, startą mozzarellą, świeżą bazylią i skrapiamy oliwą.