Zupa z kolorowych pomidorków koktajlowych podana z makaronem i mozzarellą

lubella
Zupa z kolorowych pomidorków koktajlowych podana z makaronem i mozzarellą

0

0 / 0

Pomidorki koktajlowe nadają się tylko do sałatek? Niekoniecznie! W postaci gęstej zupy z dodatkiem mozzarelli będą smakować wyśmienicie! Palce lizać!

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 g makaron lubella 4-jajeczna świderki

1 łyżka oliwa z oliwek

0.50 kg pomidory koktajlowe

1 l bulion warzywny

0.50 łyżecz. pieprz

0.25 łyżecz. sól

0.50 łyżecz. cukier

120 g kulka mozarelli

1 szczyp. sól, pieprz

3 łyżecz. oliwa z oliwek

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2

W garnku na rozgrzanej oliwie i podsmażamy czosnek i wszystkie pomidory.

3

Gdy puszczą sok, doprawiamy i gotujemy je około 10 minut na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.

4

Zalewamy bulionem, doprawiamy, gotujemy kolejne 10 minut, doprawiamy w razie potrzeby.

5

Zupę podajemy z makaronem świderki, startą mozzarellą, świeżą bazylią i skrapiamy oliwą.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły