Zupa z kiełkami i tofu

m7
Zupa z kiełkami i tofu

1

0 / 0

Pyszna, rozgrzewająca zupka:)

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

1 łyżecz. olej sezamowy

125 g tofu

70 g kiełki

2 szt. pomidor

1 szt. czosnek

2 szt. imbir

1 łyżka sos sojowy

2 łyżka kolendra

30 dag. wieprzowina chuda

Przygotowanie


1

Wieprzowinę kroimy na cienkie paski, polewamy sosem sojowym i olejem sezamowym, mieszamy, odstawiamy na 10 minut,

2

W tym czasie pomidory obieramy ze skóry i miąższu, kroimy w kostkę, imbir w paseczki, czosnek w plastry.

3

Na patelni układamy pojedynczo paski wieprzowiny, smażymy ok 5 minut, dodajemy imbir, czosnek i pomidory, smażymy ok 5 minut. Zalewamy mięso 500ml wody, przyprawiamy solą, pieprzem, zagotowujemy. Dodajemy kiełki, zupę gotujemy do miękkości mięsa, na sam koniec dodajemy pokrojone w kostkę tofu, gotujemy jeszcze 2 minuty, podajemy w miseczkach, dekorujemy - u mnie kolendrą.

4

P.S. Najlepsze kiełki fasoli :)

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły