Zupa z kapusty białej i kiszonej

m7
Zupa z kapusty białej i kiszonej

2

0 / 0

Smaczna i dietetyczna zupa z kapusty białej i kiszonej.

6

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

4 szt. pomidor

1 łyżka olej

1 szt. rosół drobiowy

25 dag. cebula

50 dag. kapusta biała

30 dag. kapusta kiszona

Przygotowanie


1

Pomidory naciąć, zalać wrzątkiem, po 5 minutach zdjąć skórę i pokroić.

2

Kapustę białą poszatkować, włożyć do garnka, dołożyć kapustę kiszoną, pokrojone pomidory. Zalać 12 szklankami wody.

3

Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na oleju.

4

Dodać cebulę do zupy. Całość gotować ok. 1h.

5

Zupę doprawiamy rosołkiem w słoiczku WINIARY.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

37

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

6

gram

Tłuszcze

1

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły