Zupa z kapusty białej i kiszonej
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa z kapusty białej i kiszonej](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974103863.jpeg&w=3840&q=75)
Smaczna i dietetyczna zupa z kapusty białej i kiszonej.
2
0 / 0
Smaczna i dietetyczna zupa z kapusty białej i kiszonej.
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
15 porcji
Składniki
4 szt. pomidor
1 łyżka olej
1 szt. rosół drobiowy
25 dag. cebula
50 dag. kapusta biała
30 dag. kapusta kiszona
Przygotowanie
1
Pomidory naciąć, zalać wrzątkiem, po 5 minutach zdjąć skórę i pokroić.
2
Kapustę białą poszatkować, włożyć do garnka, dołożyć kapustę kiszoną, pokrojone pomidory. Zalać 12 szklankami wody.
3
Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na oleju.
4
Dodać cebulę do zupy. Całość gotować ok. 1h.
5
Zupę doprawiamy rosołkiem w słoiczku WINIARY.