Zupa z kapusty białej i kiszonej

m7

Smaczna i dietetyczna zupa z kapusty białej i kiszonej.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
37
kcal
Białka
1
gram
Węglowodany
6
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
0 / 0
Smaczna i dietetyczna zupa z kapusty białej i kiszonej.
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
15 porcji
Składniki
4 szt. pomidor
1 łyżka olej
1 szt. rosół drobiowy
25 dag. cebula
50 dag. kapusta biała
30 dag. kapusta kiszona
Przygotowanie
Pomidory naciąć, zalać wrzątkiem, po 5 minutach zdjąć skórę i pokroić.
Kapustę białą poszatkować, włożyć do garnka, dołożyć kapustę kiszoną, pokrojone pomidory. Zalać 12 szklankami wody.
Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na oleju.
Dodać cebulę do zupy. Całość gotować ok. 1h.
Zupę doprawiamy rosołkiem w słoiczku WINIARY.