Zupa z kalarepki

m7
Zupa z kalarepki

0

0 / 0

Uwielbiam tę zupę szczególnie zmiksowaną na krem.

4

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 szt. kalarepa

1 szt. włoszczyzna

3 szt. ziemniaki

1 łyżka masło

Przygotowanie


1

Kalarepkę, ziemniaki i włoszczyznę pokroić na mniejsze części, następnie ugotować do miękkości.

2

Dodać masło oraz doprawić do smaku.

3

Zupę można zabielić śmietaną, dodać zamiast masła kostkę rosołową i posypać zieleniną lub zmiksować na krem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

800

kcal

Białka

20

gram

Węglowodany

128

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły