Zupa z kalarepki
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa z kalarepki](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975342256.jpeg&w=3840&q=75)
Uwielbiam tę zupę szczególnie zmiksowaną na krem.
0
0 / 0
Uwielbiam tę zupę szczególnie zmiksowaną na krem.
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szt. kalarepa
1 szt. włoszczyzna
3 szt. ziemniaki
1 łyżka masło
Przygotowanie
1
Kalarepkę, ziemniaki i włoszczyznę pokroić na mniejsze części, następnie ugotować do miękkości.
2
Dodać masło oraz doprawić do smaku.
3
Zupę można zabielić śmietaną, dodać zamiast masła kostkę rosołową i posypać zieleniną lub zmiksować na krem.