Zupa z jarmużem z sosu bolońskiego z mięsem
maspexdigital
Zupa na bazie sosu z mięsem z dodatkiem jarmużu? Zaskakujące połączenie, które już dziś może zagościć na twoim stole. A oto jak tę zupę przygotować. Podgrzewaj sos boloński z mięsem i stopniowo dodawaj czosnek, jarmuż i marchewkę. Całość gotuj przez około 10 9minut. Tuż przed podaniem zupy z sosu bolońskiego dodaj ugotowane wcześniej gnocchi.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
298
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
47
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Zupa na bazie sosu z mięsem z dodatkiem jarmużu? Zaskakujące połączenie, które już dziś może zagościć na twoim stole. A oto jak tę zupę przygotować. Podgrzewaj sos boloński z mięsem i stopniowo dodawaj czosnek, jarmuż i marchewkę. Całość gotuj przez około 10 9minut. Tuż przed podaniem zupy z sosu bolońskiego dodaj ugotowane wcześniej gnocchi.
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 opak. sos boloński z mięsem łowicz
150 g gnocchi
100 g jarmuż
1 szt. marchew
2 szt. ząbek czosnku
Przygotowanie
Do garnka o grubym dnie wlej Sos Boloński z mięsem Łowicz.
Podgrzewaj i dodawaj stopniowo posiekany czosnek, porwany na drobno jarmuż i pokrojoną w plasterki marchew.
Całość gotuj 10 min. pod przykryciem.
Gnocchi gotuj w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki oliwy przez ok. 3 min., następnie odcedź i dodaj do zupy tuż przed podaniem.
Opcjonalnie dodaj chilli w proszku, aby zupa była bardziej rozgrzewająca.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
298
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
47
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.