Zupa z jarmużem z sosu bolońskiego z mięsem

maspexdigital
Zupa z jarmużem z sosu bolońskiego z mięsem

0

0 / 0

Zupa na bazie sosu z mięsem z dodatkiem jarmużu? Zaskakujące połączenie, które już dziś może zagościć na twoim stole. A oto jak tę zupę przygotować. Podgrzewaj sos boloński z mięsem i stopniowo dodawaj czosnek, jarmuż i marchewkę. Całość gotuj przez około 10 9minut. Tuż przed podaniem zupy z sosu bolońskiego dodaj ugotowane wcześniej gnocchi.

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 opak. sos boloński z mięsem łowicz

150 g gnocchi

100 g jarmuż

1 szt. marchew

2 szt. ząbek czosnku

Przygotowanie


1

Do garnka o grubym dnie wlej Sos Boloński z mięsem Łowicz.

2

Podgrzewaj i dodawaj stopniowo posiekany czosnek, porwany na drobno jarmuż i pokrojoną w plasterki marchew.

3

Całość gotuj 10 min. pod przykryciem.

4

Gnocchi gotuj w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki oliwy przez ok. 3 min., następnie odcedź i dodaj do zupy tuż przed podaniem.

5

Opcjonalnie dodaj chilli w proszku, aby zupa była bardziej rozgrzewająca.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły