Zupa z flaków

m7
Zupa z flaków

Średnia 0 / 0

Oceń!

Super zupa z flaków.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

3 szczyp. sól, pieprz

2 szczyp. przyprawa do flaków

3 szczyp. przyprawa typu vegeta

1 kostka kostka wołowa

2 l woda

1 szt. kasza jęczmienna

1 szt. koncentrat pomidorowy łowicz

1 szt. marchew

2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

90 dag. flaki

0.50 kostka margaryna zwykła

Przygotowanie


Flaki ugotować na wodzie.

Dodać przyprawy (sól, pieprz, kostkę wołową).

Marchew, cebulę pokroić i gotować przez 30 minut.

Pod koniec dodać koncentrat i kaszę.

Gotować 15 minut. Zrobić z margaryny i mąki zasmażkę.

Wymieszać wszystko.

Przyprawić vegetą i przyprawą do flaków.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

389

kcal

Białka

31

gram

Węglowodany

10

gram

Tłuszcze

24

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły