Zupa z fasolką szparagową, kalafiorem i smażonymi pomidorami

malg
Zupa z fasolką szparagową, kalafiorem i smażonymi pomidorami

0

0 / 0

Kremowa zupa z dużą ilością warzyw takich jak fasolka szparagowa, kalafior i pomidory. Bardzo sycąca i aromatyczna.

13

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szcz. papryka ostra

1 szcz. sól, pieprz

1 pęcz. koperek

5 szt. ziemniaki

3 szt. kostka rosołowa

1 szt. śmietana 18%

1 szt. ser topiony

6 szt. pomidor

3 szt. marchew

2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

3 łyżka oliwa

0.50 kg fasolka szparagowa żółta

0.50 szt. kalafior

Przygotowanie


1

Pokrojone w talarki marchewki i pół kg fasolki szparagowej (oczyszczonej, podzielonej na mniejsze kawałki) gotujemy na 3 kostkach rosołowych i za 10-15 minut dodajemy kalafior podzielony na różyczki.

2

Pięć dużych ziemniaków kroimy w kostkę i dodajemy do zupy. Gotujemy około 10 minut, aż ziemniaki będą miękkie.

3

Na patelni podsmażamy na oliwie 5-6 pomidorów pokrojonych w kostkę i dodajemy do zupy. Dwie łyżki koncentratu pomidorowego rozrabiamy w wodzie i również wlewamy do zupy.

4

Małą śmietanę 18% hartujemy wrzątkiem z zupy i wlewamy do garnka. Dodajemy serek topiony kremowy, sól, pieprz i szczyptę ostrej papryki. Podajemy posypaną koperkiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły