Zupa z fasolką szparagową, kalafiorem i smażonymi pomidorami

malg

Kremowa zupa z dużą ilością warzyw takich jak fasolka szparagowa, kalafior i pomidory. Bardzo sycąca i aromatyczna.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
411
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
46
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Kremowa zupa z dużą ilością warzyw takich jak fasolka szparagowa, kalafior i pomidory. Bardzo sycąca i aromatyczna.
13
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szczyp. papryka ostra
1 szczyp. sól, pieprz
1 pęcz. koperek
5 szt. ziemniaki
3 szt. kostka rosołowa
1 szt. śmietana 18%
1 szt. ser topiony
6 szt. pomidor
3 szt. marchew
2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
3 łyżka oliwa
0.50 kg fasolka szparagowa żółta
0.50 szt. kalafior
Przygotowanie
Pokrojone w talarki marchewki i pół kg fasolki szparagowej (oczyszczonej, podzielonej na mniejsze kawałki) gotujemy na 3 kostkach rosołowych i za 10-15 minut dodajemy kalafior podzielony na różyczki.
Pięć dużych ziemniaków kroimy w kostkę i dodajemy do zupy. Gotujemy około 10 minut, aż ziemniaki będą miękkie.
Na patelni podsmażamy na oliwie 5-6 pomidorów pokrojonych w kostkę i dodajemy do zupy. Dwie łyżki koncentratu pomidorowego rozrabiamy w wodzie i również wlewamy do zupy.
Małą śmietanę 18% hartujemy wrzątkiem z zupy i wlewamy do garnka. Dodajemy serek topiony kremowy, sól, pieprz i szczyptę ostrej papryki. Podajemy posypaną koperkiem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
411
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
46
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.