Zupa z fasolką szparagową

m7
Zupa z fasolką szparagową

Średnia 0 / 0

Oceń!

Pyszna zupa dla całej rodziny - szybka i prosta do przygotowania.

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

400 g fasolka szparagowa mrożona

1 szt. włoszczyzna

4 szt. skrzydło kurczaka

3 szt. ziemniaki

3 łyżka śmietana 18%

Przygotowanie


Skrzydełka zalać wodą i chwilkę pogotować.

Następnie dodać pozostałe składniki i gotować do miękkości.

Na końcu doprawić do smaku i zabielić śmietaną.

Można posypać natką pietruszki lub koperkiem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1237

kcal

Białka

61

gram

Węglowodany

134

gram

Tłuszcze

35

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły