Zupa z fasolką i buraczkami

m7
Zupa z fasolką i buraczkami

0

0 / 0

Letnia zupa z burakami i fasolką - pyszna, zdrowa i pożywna.

12

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

200 śmietana

1 kostka kostka rosołowa

2 l woda

4 szt. ziemniaki

3 szt. burak

2 szt. ziele angielskie

1 szt. liść laurowy

2 szt. marchew

1 szt. korzeń pietruszki

2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

30 dag. fasola szparagowa

40 dag. wołowina szponder

Przygotowanie


1

Ugotować wywar z mięsa, marchewki, pietruszki. Dodać ziele angielskie i listek laurowy. Mięso wyjąć na talerzyk, wywar przecedzić, marchewkę i pietruszkę pokroić w małą kosteczkę.

2

Do wywaru wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki, fasolkę pokrojoną na 1,5-2 cm kawałki, starte na tarce jarzynowej buraczki i kostkę rosołową. Gotować do miękkości. Mąkę rozrobić w małej ilości wody, wlać do zupy, doprawić śmietaną, dołożyć mięso i gotować jeszcze ok. 2-3 minut.

3

Jeżeli zupa jest zbyt gęsta można dolać jeszcze trochę wody. Doprawić do smaku przyprawami i na sam koniec wsypać posiekany koperek.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły