Zupa z falbankami
m7
1
0 / 0
Sycąca zupa z makaronem. Smaczna i łatwa w przygotowaniu.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
3 szcz. pieprz
4 szt. papryka zielona
1 szt. przecier pomidorowy łowicz
1 szt. cebula biała
2 szt. kostka rosołowa wołowa
1 łyżka przyprawa typu vegeta
2 łyżka olej
50 dek. wieprzowina łopatka
20 dek. makaron kolanka ozdobne
Przygotowanie
1
Cebulę pokroić na piórka, mięso w małe kawałki, a paprykę w kostkę.
2
Cebulę wrzucić do podgrzanego oleju do garnka, podsmażyć i wrzucić następnie mięso. Smażyć razem, podlać odrobiną wody.
3
Następnie dodać przecier pomidorowy i paprykę. Wrzucić kostki wieprzowe i wlać 1,5 l wody .
4
Gotować do miękkości mięsa. Dodać na koniec 3 garści makaronu i nadal gotować .
5
Doprawić do smaku vegetą i pieprzem.
6
Gdy makaron jest miękki zdjąć z ognia.