Zupa z falbankami

m7
Zupa z falbankami

2

0 / 0

Sycąca zupa z makaronem. Smaczna i łatwa w przygotowaniu.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

3 szczyp. pieprz

4 szt. papryka zielona

1 szt. przecier pomidorowy łowicz

1 szt. cebula biała

2 szt. kostka rosołowa wołowa

1 łyżka przyprawa typu vegeta

2 łyżka olej

50 dag. wieprzowina łopatka

20 dag. makaron kolanka ozdobne

Przygotowanie


1

Cebulę pokroić na piórka, mięso w małe kawałki, a paprykę w kostkę.

2

Cebulę wrzucić do podgrzanego oleju do garnka, podsmażyć i wrzucić następnie mięso. Smażyć razem, podlać odrobiną wody.

3

Następnie dodać przecier pomidorowy i paprykę. Wrzucić kostki wieprzowe i wlać 1,5 l wody .

4

Gotować do miękkości mięsa. Dodać na koniec 3 garści makaronu i nadal gotować .

5

Doprawić do smaku vegetą i pieprzem.

6

Gdy makaron jest miękki zdjąć z ognia.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

279

kcal

Białka

15

gram

Węglowodany

22

gram

Tłuszcze

13

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły