Zupa z czosnku, makaronu i ryby
m7
Jeśli jesteś entuzjastką czosnku, proponuje i zupę, której podstawowym składnikiem jest właśnie czosnek. Jest to danie, którym zaskoczysz swoich domowników lub zaproszonych na przyjęcie znajomych. Wymaga poświęcenia nieco czasu na przygotowanie i ugotowanie. Ale wysiłek opłaca się:)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
432
kcal
Białka
30
gram
Węglowodany
40
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Jeśli jesteś entuzjastką czosnku, proponuje i zupę, której podstawowym składnikiem jest właśnie czosnek. Jest to danie, którym zaskoczysz swoich domowników lub zaproszonych na przyjęcie znajomych. Wymaga poświęcenia nieco czasu na przygotowanie i ugotowanie. Ale wysiłek opłaca się:)
11
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
2 l wywar z ryby
100 g makaron
300 g filety z dorsza
3 szt. ząbek czosnku
1 szt. por
2 szt. ziemniaki
2 szt. cukinia
4 łyżka oliwa
2 łyżka sok z cytryny
2 łyżka świeża bazylia
Przygotowanie
Rozgrzewamy oliwę na dużej patelni, dodajemy pora, czosnek i ziemniaki, smażymy na średnim ogniu 10 minut. Wlewamy 500 ml wywaru i gotujemy 10 minut. Studzimy i miksujemy porcjami.
Wlewamy do garnka resztę wywaru i zagotowujemy. Wsypujemy makaron, dynię i cukinie, wlewamy przecier i gotujemy 15 minut.
Kiedy makaron zmięknie, dodajemy rybę i gotujemy 5 minut, aż zmięknie. dodajemy następnie sok cytrynowy, bazylię i przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
432
kcal
Białka
30
gram
Węglowodany
40
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.