Zupa z czosnku, makaronu i ryby

m7
Zupa z czosnku, makaronu i ryby

1

0 / 0

Jeśli jesteś entuzjastką czosnku, proponuje i zupę, której podstawowym składnikiem jest właśnie czosnek. Jest to danie, którym zaskoczysz swoich domowników lub zaproszonych na przyjęcie znajomych. Wymaga poświęcenia nieco czasu na przygotowanie i ugotowanie. Ale wysiłek opłaca się:)

11

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól, pieprz

2 l wywar z ryby

100 g makaron

300 g filety z dorsza

3 szt. ząbek czosnku

1 szt. por

2 szt. ziemniaki

2 szt. cukinia

4 łyżka oliwa

2 łyżka sok z cytryny

2 łyżka świeża bazylia

Przygotowanie


1

Rozgrzewamy oliwę na dużej patelni, dodajemy pora, czosnek i ziemniaki, smażymy na średnim ogniu 10 minut. Wlewamy 500 ml wywaru i gotujemy 10 minut. Studzimy i miksujemy porcjami.

2

Wlewamy do garnka resztę wywaru i zagotowujemy. Wsypujemy makaron, dynię i cukinie, wlewamy przecier i gotujemy 15 minut.

3

Kiedy makaron zmięknie, dodajemy rybę i gotujemy 5 minut, aż zmięknie. dodajemy następnie sok cytrynowy, bazylię i przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły