Zupa z czerwonej soczewicy
m7
Pyszna i pożywna zupa.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
359
kcal
Białka
22
gram
Węglowodany
53
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pyszna i pożywna zupa.
14
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. curry
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. majeranek
1 łyżecz. przyprawa maggi
100 g soczewica czerwona sucha
1 szt. udko z kurczaka
1 szt. kostka rosołowa
1 szt. cebula
1 szt. marchew
1 szt. korzeń pietruszki
3 szt. ziemniaki
3 szt. ziele angielskie
1 łyżka nać pietruszki
Przygotowanie
Do garnka włożyć oczyszczone udko, zalać ok. 1,5 l wody, zagotować, dodać soczewicę, marchewkę i przyprawy. Gotować ok. 20 min.
Wyjąć udko, mięso oddzielić od kości i dodać do zupy, dodać też pokrojone w kostkę ziemniaki i ugotować do miękkości.
Na talerzu posypać natką pietruszki i przyprawić odrobiną maggi.