Zupa z czerwonej soczewicy

m7
Zupa z czerwonej soczewicy

0

0 / 0

Pyszna i pożywna zupa.

14

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szczyp. curry

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. majeranek

1 łyżecz. przyprawa maggi

100 g soczewica czerwona sucha

1 szt. udko z kurczaka

1 szt. kostka rosołowa

1 szt. cebula

1 szt. marchew

1 szt. korzeń pietruszki

3 szt. ziemniaki

3 szt. ziele angielskie

1 łyżka nać pietruszki

Przygotowanie


1

Do garnka włożyć oczyszczone udko, zalać ok. 1,5 l wody, zagotować, dodać soczewicę, marchewkę i przyprawy. Gotować ok. 20 min.

2

Wyjąć udko, mięso oddzielić od kości i dodać do zupy, dodać też pokrojone w kostkę ziemniaki i ugotować do miękkości.

3

Na talerzu posypać natką pietruszki i przyprawić odrobiną maggi.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

359

kcal

Białka

22

gram

Węglowodany

53

gram

Tłuszcze

5

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły