Zupa z czerwonej soczewicy
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa z czerwonej soczewicy](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977522590.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszna i pożywna zupa.
0
0 / 0
Pyszna i pożywna zupa.
14
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. curry
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. majeranek
1 łyżecz. przyprawa maggi
100 g soczewica czerwona sucha
1 szt. udko z kurczaka
1 szt. kostka rosołowa
1 szt. cebula
1 szt. marchew
1 szt. korzeń pietruszki
3 szt. ziemniaki
3 szt. ziele angielskie
1 łyżka nać pietruszki
Przygotowanie
1
Do garnka włożyć oczyszczone udko, zalać ok. 1,5 l wody, zagotować, dodać soczewicę, marchewkę i przyprawy. Gotować ok. 20 min.
2
Wyjąć udko, mięso oddzielić od kości i dodać do zupy, dodać też pokrojone w kostkę ziemniaki i ugotować do miękkości.
3
Na talerzu posypać natką pietruszki i przyprawić odrobiną maggi.