Zupa z czerwonej soczewicy
m7
Pyszna i pożywna zupa.
0
0 / 0
Pyszna i pożywna zupa.
14
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szcz. curry
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
1 szcz. majeranek
1 łyżeczka przyprawa maggi
100 g soczewica czerwona sucha
1 szt. udko z kurczaka
1 szt. kostka rosołowa
1 szt. cebula
1 szt. marchew
1 szt. korzeń pietruszki
3 szt. ziemniaki
3 szt. ziele angielskie
1 łyżka nać pietruszki
Przygotowanie
1
Do garnka włożyć oczyszczone udko, zalać ok. 1,5 l wody, zagotować, dodać soczewicę, marchewkę i przyprawy. Gotować ok. 20 min.
2
Wyjąć udko, mięso oddzielić od kości i dodać do zupy, dodać też pokrojone w kostkę ziemniaki i ugotować do miękkości.
3
Na talerzu posypać natką pietruszki i przyprawić odrobiną maggi.