Zupa z czerwonej fasoli

m7
Zupa z czerwonej fasoli

0

3.5 / 30

Bardzo smaczna, bogata w białko, zdrowa i sycąca zupa, po zjedzeniu talerza każdy wstaje z pełnym brzuchem od stołu zadowolony :)

11

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

20 dag. wędzone żeberka

25 dag. boczek wędzony

0.50 kg fasola czerwona

1 szczyp. sól

1 szczyp. majeranek

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. cukier

1 łyżecz. ocet

3 szt. czosnek

1 szt. cytryna

1 szt. ziele angielskie

Przygotowanie


1

Dzień wcześniej zalać fasolke na noc, w tejże wodzie gotować rano fasolkę z wędzonymi żeberkami

2

Dodać przeciśnięty czosnek, i wszystkie przyprawy oprócz soli, octu i cukru.

3

Gotować do miękkości fasoli, na sam koniec dodać skrojony w kostkę boczek i dosolić do smaku, dodać małą niepełną łyżeczkę octu i tyle samo cukru.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

564

kcal

Białka

32

gram

Węglowodany

63

gram

Tłuszcze

19

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły