0

Składniki

0.5 Kilograma
Fasola czerwona
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
majeranek
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
cukier
1 Łyżeczka
ocet
3 Sztuki
czosnek
1 Sztuka
cytryna
1 Sztuka
ziele angielskie
20 Dekagramów
Wędzone żeberka
25 Dekagramów
boczek wędzony
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Dzień wcześniej zalać fasolke na noc, w tejże wodzie gotować rano fasolkę z wędzonymi żeberkami
  2. Dodać przeciśnięty czosnek, i wszystkie przyprawy oprócz soli, octu i cukru.
  3. Gotować do miękkości fasoli, na sam koniec dodać skrojony w kostkę boczek i dosolić do smaku, dodać małą niepełną łyżeczkę octu i tyle samo cukru.

Opis

Bardzo smaczna, bogata w białko, zdrowa i sycąca zupa, po zjedzeniu talerza każdy wstaje z pełnym brzuchem od stołu zadowolony :)

Podobne przepisy

Zupa fasolowa

Łatwy Do 1 godz.

Fasolka po toskańsku

Średni Do 40 min.

Gazpacho

Łatwy Do 20 min.

Ostra zupa krem z papryki

Łatwy Do 1 godz.

ZUPA CYTRYNOWA Z MAKARONEM RYŻOWYM

Średni Do 1 godz.

Zupa minestone

Łatwy Do 40 min.

Zupa z Brokułów z Szynką

Łatwy Do 40 min.

Żurek

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!