Zupa z czerwonej fasoli
m7
Bardzo smaczna, bogata w białko, zdrowa i sycąca zupa, po zjedzeniu talerza każdy wstaje z pełnym brzuchem od stołu zadowolony :)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
564
kcal
Białka
32
gram
Węglowodany
63
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
3.5 / 30
Bardzo smaczna, bogata w białko, zdrowa i sycąca zupa, po zjedzeniu talerza każdy wstaje z pełnym brzuchem od stołu zadowolony :)
11
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
20 dag. wędzone żeberka
25 dag. boczek wędzony
0.50 kg fasola czerwona
1 szczyp. sól
1 szczyp. majeranek
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. cukier
1 łyżecz. ocet
3 szt. czosnek
1 szt. cytryna
1 szt. ziele angielskie
Przygotowanie
Dzień wcześniej zalać fasolke na noc, w tejże wodzie gotować rano fasolkę z wędzonymi żeberkami
Dodać przeciśnięty czosnek, i wszystkie przyprawy oprócz soli, octu i cukru.
Gotować do miękkości fasoli, na sam koniec dodać skrojony w kostkę boczek i dosolić do smaku, dodać małą niepełną łyżeczkę octu i tyle samo cukru.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
564
kcal
Białka
32
gram
Węglowodany
63
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.