Zupa z ciecierzycy, pora i chorizo

formularz
Zupa z ciecierzycy, pora i chorizo

0

5 / 1

Poznaj aromatyczną zupę z ciecierzycy i pora, z silnym pomidorowym akcentem. Przygotowana na bazie warzywnego bulionu z dodatkiem podsmażanego chorizo nada się zarówno na pierwsze danie, jak i jako samodzielny posiłek. Po ugotowaniu i nalaniu do talerza, dodaj do zupy pokrojone korniszony o czosnkowej nucie, a danie będzie jeszcze smaczniejsze!

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 l bulion warzywny

150 g kiełbasa chorizo

1 puszka pomidory krojone łowicz

1 szt. marchewka

1 szt. cebula

200 g ugotowana ciecierzyca

2 łyżka oliwa z oliwek

1 łyżecz. słodka papryka w proszku

2 szczyp. sól, pieprz

4 szt. ogórki korniszony z czosnkiem krakus

Przygotowanie


1

Rozgrzać oliwę, dodać cebulę pokrojoną w piórka cebulę, chorizo oraz marchewkę pokrojone w krążki i pomidory, słodką paprykę i podsmażyć.

2

Całość zalać bulionem i gotować 4-5 minut.

3

Dodać ciecierzycę i podgotować razem 1 minutę.

4

Podawać z ogórkami Korniszonami z czosnkiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły