Zupa z ciecierzycy, pora i chorizo
formularz
Poznaj aromatyczną zupę z ciecierzycy i pora, z silnym pomidorowym akcentem. Przygotowana na bazie warzywnego bulionu z dodatkiem podsmażanego chorizo nada się zarówno na pierwsze danie, jak i jako samodzielny posiłek. Po ugotowaniu i nalaniu do talerza, dodaj do zupy pokrojone korniszony o czosnkowej nucie, a danie będzie jeszcze smaczniejsze!
0
5 / 1
Poznaj aromatyczną zupę z ciecierzycy i pora, z silnym pomidorowym akcentem. Przygotowana na bazie warzywnego bulionu z dodatkiem podsmażanego chorizo nada się zarówno na pierwsze danie, jak i jako samodzielny posiłek. Po ugotowaniu i nalaniu do talerza, dodaj do zupy pokrojone korniszony o czosnkowej nucie, a danie będzie jeszcze smaczniejsze!
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 l bulion warzywny
150 g kiełbasa chorizo
1 puszka pomidory krojone łowicz
1 szt. marchewka
1 szt. cebula
200 g ugotowana ciecierzyca
2 łyżka oliwa z oliwek
1 łyżecz. słodka papryka w proszku
2 szczyp. sól, pieprz
4 szt. ogórki korniszony z czosnkiem krakus
Przygotowanie
Rozgrzać oliwę, dodać cebulę pokrojoną w piórka cebulę, chorizo oraz marchewkę pokrojone w krążki i pomidory, słodką paprykę i podsmażyć.
Całość zalać bulionem i gotować 4-5 minut.
Dodać ciecierzycę i podgotować razem 1 minutę.
Podawać z ogórkami Korniszonami z czosnkiem.