0

Składniki

1 Litr
bulion warzywny
150 Gramów
Kiełbasa chorizo
1 Puszka
ingridient
pomidory krojone Łowicz
1 Sztuka
Marchewka
1 Sztuka
cebula
200 Gramów
Ugotowana ciecierzyca
2 Łyżki
oliwa z oliwek
1 Łyżeczka
Słodka papryka w proszku
2 Szczypty
sól, pieprz
4 Sztuki
ogórki korniszony z czosnkiem Krakus
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Rozgrzać oliwę, dodać cebulę pokrojoną w piórka cebulę, chorizo oraz marchewkę pokrojone w krążki i pomidory, słodką paprykę i podsmażyć.
  2. Całość zalać bulionem i gotować 4-5 minut.
  3. Dodać ciecierzycę i podgotować razem 1 minutę.
  4. Podawać z ogórkami Korniszonami z czosnkiem.

Opis

Idealny przepis na aromatyczną zupę z ciecierzycy, pora i chorizo.

Podobne przepisy

Zupa z kopru włoskiego z szynką i ogórkami kiszonymi

Przepis
Średni Do 1 godz
Zupa z kopru włoskiego z szynką i ogórkami kiszonymi

Warzywna zupa krem z cukinii z ketchupem i mleczkiem kokosow...

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Warzywna zupa krem z cukinii z ketchupem i mleczkiem kokosowym

Zupa szczawiowa krem z jajkiem i chrzanem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa szczawiowa krem z jajkiem i chrzanem

Zupa krem z brokułów z fetą i chrzanem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa krem z brokułów z fetą i chrzanem

Zupa porowa z ziemniakami i chrzanem

Przepis
Średni Do 1 godz
Zupa porowa z ziemniakami i chrzanem

Zupa borowikowa z łazankami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa borowikowa z łazankami

Pomidorowa zabielana

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pomidorowa zabielana

Pomidorowa z piekarnika

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pomidorowa z piekarnika

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!