2

Składniki

1000 Mililitrów
bulion drobiowy
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
cukier
300 Gramów
ingridient
makaron nitki cięte Lubella nr 49
3 Sztuki
czosnek
2 Sztuki
Świeże chili
2 Łyżki
Sok z limonek
2 Łyżki
kolendra
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do wywaru z kurczaka wsypujemy cebulę i wlewamy sok z limonki, dodajemy czosnek, chili. Gotujemy przez 20 minut.
  2. W międzyczasie dodajemy cukier. Mieszamy.
  3. Gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu.
  4. Odcedzamy i wykładamy na talerze.
  5. Wyłożony na talerze makaron zalewamy zupą i posypujemy kolendrą.

Opis

A może coś pikantnego dla podgrzania atmosfery? :-)

Podobne przepisy

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Makaron z mięsem

Średni Do 1 godz
Makaron z mięsem

Świderki w sosie pomidorowym

Łatwy Do 1 godz
Świderki w sosie pomidorowym

Azjatyckie pappardelle z wołowiną

Łatwy Do 40 min
Azjatyckie pappardelle z wołowiną

Biała ryba z rzymskiego garnka

Łatwy Do 1 godz
Biała ryba z rzymskiego garnka

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cannelloni ze szpinakiem

Łatwy Do 1 godz
Cannelloni ze szpinakiem

Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Średni Do 40 min
Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!