Zupa z chili
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa z chili](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975859499.jpeg&w=3840&q=75)
Pikantna, rozgrzewająca zupa.
3
0 / 0
Pikantna, rozgrzewająca zupa.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1000 bulion drobiowy
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. cukier
300 g makaron nitki cięte lubella nr 49
3 szt. czosnek
2 szt. świeże chili
2 łyżka sok z limonek
2 łyżka kolendra
1 łyżecz. cebula smażona kamis
Przygotowanie
1
Do wywaru z kurczaka wsypać cebulę i wlać sok z limonki, dodać czosnek i chili. Gotować przez 20 minut.
2
W międzyczasie dodać cukier. Wymieszać.
3
Ugotować makaron według przepisu na opakowaniu.
4
Odcedzić i wyłożyć na talerze.
5
Wyłożony na talerze makaron zalać zupą i posypać kolendrą.