2

Składniki

1000 Mililitrów
bulion drobiowy
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
cukier
300 Gramów
ingridient
makaron nitki cięte Lubella nr 49
3 Sztuki
czosnek
2 Sztuki
Świeże chili
2 Łyżki
Sok z limonek
2 Łyżki
kolendra
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Do wywaru z kurczaka wsypujemy cebulę i wlewamy sok z limonki, dodajemy czosnek, chili. Gotujemy przez 20 minut.
  2. W międzyczasie dodajemy cukier. Mieszamy.
  3. Gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu.
  4. Odcedzamy i wykładamy na talerze.
  5. Wyłożony na talerze makaron zalewamy zupą i posypujemy kolendrą.

Opis

A może coś pikantnego dla podgrzania atmosfery? :-)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!