Zupa z chili

m7
Zupa z chili

3

0 / 0

Pikantna, rozgrzewająca zupa.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1000 bulion drobiowy

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 łyżecz. cukier

300 g makaron nitki cięte lubella nr 49

3 szt. czosnek

2 szt. świeże chili

2 łyżka sok z limonek

2 łyżka kolendra

1 łyżecz. cebula smażona kamis

Przygotowanie


1

Do wywaru z kurczaka wsypać cebulę i wlać sok z limonki, dodać czosnek i chili. Gotować przez 20 minut.

2

W międzyczasie dodać cukier. Wymieszać.

3

Ugotować makaron według przepisu na opakowaniu.

4

Odcedzić i wyłożyć na talerze.

5

Wyłożony na talerze makaron zalać zupą i posypać kolendrą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

423

kcal

Białka

17

gram

Węglowodany

75

gram

Tłuszcze

4

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły