Zupa z chili
m7
Pikantna, rozgrzewająca zupa.
2
0 / 0
Pikantna, rozgrzewająca zupa.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1000 bulion drobiowy
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
1 łyżeczka cukier
300 g makaron nitki cięte lubella nr 49
3 szt. czosnek
2 szt. świeże chili
2 łyżka sok z limonek
2 łyżka kolendra
1 łyżeczka cebula smażona kamis
Przygotowanie
1
Do wywaru z kurczaka wsypać cebulę i wlać sok z limonki, dodać czosnek i chili. Gotować przez 20 minut.
2
W międzyczasie dodać cukier. Wymieszać.
3
Ugotować makaron według przepisu na opakowaniu.
4
Odcedzić i wyłożyć na talerze.
5
Wyłożony na talerze makaron zalać zupą i posypać kolendrą.