Zupa z buraków pastewnych

m7
Zupa z buraków pastewnych

0

5 / 1

Ciekawa zupa z wykorzystaniem buraków pastewnych - warto spróbować.

14

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

1 szcz. lubczyk

1 szcz. imbir

1 szcz. pieprz

2 szt. burak

1 szt. marchew

1 szt. korzeń pietruszki

4 szt. liść laurowy

6 szt. jałowiec nasiona

2 łyżka przyprawa typu vegeta

1 łyżka ziele angielskie

2 łyżka masło

2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

0.50 kg żeberka wieprzowe

0.50 szt. seler

Przygotowanie


1

Buraki pastewne obrać, pokroić w kostkę i sparzyć wrzącą wodą. Żeberka oczyścić i zagotować. Odcedzić, zalać ponownie wodą i wsypać przyprawy. Gotować mięso do miękkości.

2

Odcedzić, ale nie wylewać rosołu. Jarzyny obrać i pokroić, dodać do rosołu. Mięso obrać z kości i też dodać do rosołu. Gotować ok.15 minut. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, jałowiec i buraki.

3

Kiedy buraki będą miękkie, zrobić zasmażkę z mąki i masła i dać do zupy. Przed podaniem posypać lubczykiem, imbirem i świeżo zmielonym pieprzem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły