Example thumb
0

Składniki

1 Szczypta
Lubczyk
1 Szczypta
imbir
1 Szczypta
pieprz
2 Sztuki
burak
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
korzeń pietruszki
4 Sztuki
liść laurowy
6 Sztuk
Jałowiec nasiona
2 Łyżki
przyprawa typu vegeta
1 Łyżka
ziele angielskie
2 Łyżki
masło
2 Łyżki
mąka
0.5 Kilograma
żeberka wieprzowe
0.5 Sztuki
seler
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Buraki pastewne-karpiele obrać, pokroić w kostkę i sparzyć wrzącą wodą. Żeberka oczyścić i zagotować. Odcedzić , zalać ponownie wodą i wsypać przyprawę.Gotować mięso do miękkości. Odcedzić, ale nie wylewać rosołu. Jarzyny obrać i pokroić, dodać do rosołu. Mięso obrać z kości i też dodać do rosołu. Gotować ok.15 minut. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, jałowiec i karpiele.
  2. Jak karpiele będą miękkie, zrobić zasmażkę z mąki i masła i dać do zupy. Przed podaniem posypać lubczykiem, imbirem i świeżo zmielonym pieprzem. Ta zupa to potrawa, którą przygotowujemy co roku na Dzień Wszystkich Świętych, To jest tradycja naszej rodziny,

Opis

ciekawa zupa, przepis otrzymałam od mojej prababci i jest przysmakiem moich domowników.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!