0

Składniki

0.2 Łyżeczki
sól, pieprz
0.5 Łyżeczki
przyprawa typu vegeta
1 Litr
Wywar z kości
3 Sztuki
pieprz ziarnisty
1 Sztuka
liść laurowy
2 Sztuki
ziele angielskie
1 Sztuka
korzeń pietruszki
1 Sztuka
burak
1 Sztuka
marchew
10 Sztuk
ziemniaki
10 Dekagramów
kapusta biała
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i buraka obrać i pokroić w kostkę. Wywar mięsny zagotować, dodać do niego pokrojone warzywa i gotować przez około 20 minut.
  2. Dodać pieprz ziarnisty, ziele angielskie i liść laurowy. Kapustę poszatkować dość drobno i dodać do zupy.
  3. Gotować do miękkości. Zupę doprawić do smaku Kucharkiem, solą i pieprzem.
  4. Do zupy można dodać także pokrojone w kostkę mięso.

Opis

Zupka szybka w przygotowaniu.

Podobne przepisy

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Średni Do 1 godz.

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Trudny Do 3 godz.

Zupa grzybowa

Średni Do 3 godz.

Zupa minestone

Łatwy Do 40 min.

Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Łatwy Do 1,5 godz.

Jesienna zupa jarzynowa

Łatwy Do 40 min.

Minestrone z makaronem

Łatwy Do 1 godz.

Pomidorowa z krajaneczką

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!