0

Składniki

0.2 Łyżeczki
sól, pieprz
0.5 Łyżeczki
przyprawa typu vegeta
1 Litr
Wywar z kości
3 Sztuki
pieprz ziarnisty
1 Sztuka
liść laurowy
2 Sztuki
ziele angielskie
1 Sztuka
korzeń pietruszki
1 Sztuka
burak
1 Sztuka
marchew
10 Sztuk
ziemniaki
10 Dekagramów
kapusta biała
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i buraka obrać i pokroić w kostkę. Wywar mięsny zagotować, dodać do niego pokrojone warzywa i gotować przez około 20 minut.
  2. Dodać pieprz ziarnisty, ziele angielskie i liść laurowy. Kapustę poszatkować dość drobno i dodać do zupy.
  3. Gotować do miękkości. Zupę doprawić do smaku Kucharkiem, solą i pieprzem.
  4. Do zupy można dodać także pokrojone w kostkę mięso.

Opis

Zupka szybka w przygotowaniu.

Podobne przepisy

Zupa chłopska

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Barszcz biały z grzybkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz biały z grzybkami

Szybka zupa pieczarkowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Szybka zupa pieczarkowa

Domowy rosół staropolski

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Domowy rosół staropolski

Kapuśniak na żeberkach

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Kapuśniak na żeberkach

Barszcz czerwony na żeberkach

Przepis
Średni Do 3 godz
Barszcz czerwony na żeberkach

Grochówka mojej babci

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Grochówka mojej babci

Żurek na własnym zakwasie

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Żurek na własnym zakwasie

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!