Zupa z buraczkiem na szybko

m7
Zupa z buraczkiem na szybko

0

0 / 0

Zupa szybka w przygotowaniu, ale pełna smaku i warzyw.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

0.20 łyżeczka sól, pieprz

0.50 łyżeczka przyprawa typu vegeta

1 l wywar z kości

3 szt. pieprz ziarnisty

1 szt. liść laurowy

2 szt. ziele angielskie

1 szt. korzeń pietruszki

1 szt. burak

1 szt. marchew

10 szt. ziemniaki

10 dek. kapusta biała

Przygotowanie


1

Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i buraka obrać i pokroić w kostkę. Wywar mięsny zagotować, dodać do niego pokrojone warzywa i gotować przez około 20 minut.

2

Dodać pieprz ziarnisty, ziele angielskie i liść laurowy. Kapustę poszatkować dość drobno i dodać do zupy.

3

Gotować do miękkości. Zupę doprawić do smaku Kucharkiem, solą i pieprzem.

4

Do zupy można dodać także pokrojone w kostkę mięso lub kleks śmietany.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły