0

Składniki

0.2 Łyżeczki
sól, pieprz
0.5 Łyżeczki
przyprawa typu vegeta
1 Litr
Wywar z kości
3 Sztuki
pieprz ziarnisty
1 Sztuka
liść laurowy
2 Sztuki
ziele angielskie
1 Sztuka
korzeń pietruszki
1 Sztuka
burak
1 Sztuka
marchew
10 Sztuk
ziemniaki
10 Dekagramów
kapusta biała
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i buraka obrać i pokroić w kostkę. Wywar mięsny zagotować, dodać do niego pokrojone warzywa i gotować przez około 20 minut.
  2. Dodać pieprz ziarnisty, ziele angielskie i liść laurowy. Kapustę poszatkować dość drobno i dodać do zupy.
  3. Gotować do miękkości. Zupę doprawić do smaku Kucharkiem, solą i pieprzem.
  4. Do zupy można dodać także pokrojone w kostkę mięso.

Opis

Zupka szybka w przygotowaniu.

Podobne przepisy

Zupa chłopska

Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Średni Do 1 godz
Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Trudny Do 3 godz
Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Domowy rosół staropolski

Łatwy Ponad 3 godz
Domowy rosół staropolski

Ogórkowa z nutą koperku

Łatwy Do 40 min
Ogórkowa z nutą koperku

Pomidorowa z piekarnika

Łatwy Do 40 min
Pomidorowa z piekarnika

Zupa grzybowa

Średni Do 3 godz
Zupa grzybowa

Zupa minestone

Łatwy Do 40 min
Zupa minestone

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!