Zupa z buraczkiem na szybko
m7
Zupa szybka w przygotowaniu, ale pełna smaku i warzyw.
0
0 / 0
Zupa szybka w przygotowaniu, ale pełna smaku i warzyw.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
0.20 łyżeczka sól, pieprz
0.50 łyżeczka przyprawa typu vegeta
1 l wywar z kości
3 szt. pieprz ziarnisty
1 szt. liść laurowy
2 szt. ziele angielskie
1 szt. korzeń pietruszki
1 szt. burak
1 szt. marchew
10 szt. ziemniaki
10 dek. kapusta biała
Przygotowanie
Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i buraka obrać i pokroić w kostkę. Wywar mięsny zagotować, dodać do niego pokrojone warzywa i gotować przez około 20 minut.
Dodać pieprz ziarnisty, ziele angielskie i liść laurowy. Kapustę poszatkować dość drobno i dodać do zupy.
Gotować do miękkości. Zupę doprawić do smaku Kucharkiem, solą i pieprzem.
Do zupy można dodać także pokrojone w kostkę mięso lub kleks śmietany.