Zupa z buraczkiem na szybko

m7
Zupa z buraczkiem na szybko

0

0 / 0

Zupa buraczkowa to tradycyjne danie kuchni polskiej, które zachwyca swoim intensywnym, rubinowym kolorem i wyrazistym smakiem. Jest szybka w przygotowaniu i świetnie smakuje zarówno samodzielnie, jak i ze śmietaną na wierzchu. To idealny wybór na zdrowy i pożywny posiłek.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 l wywar z kości

3 szt. pieprz ziarnisty

1 szt. liść laurowy

2 szt. ziele angielskie

1 szt. korzeń pietruszki

1 szt. burak

1 szt. marchew

10 szt. ziemniaki

10 dag. kapusta biała

1 szczyp. pieprz i sól do smaku

Przygotowanie


1

Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i buraka obrać i pokroić w kostkę. Wywar mięsny zagotować, dodać do niego pokrojone warzywa i gotować przez około 20 minut.

2

Dodać pieprz ziarnisty, ziele angielskie i liść laurowy. Kapustę poszatkować dość drobno i dodać do zupy.

3

Gotować do miękkości. Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem.

4

Do zupy można dodać także pokrojone w kostkę mięso lub kleks śmietany.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

318

kcal

Białka

23

gram

Węglowodany

60

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły