Zupa z brukselki

m7
Zupa z brukselki

3

0 / 0

Zdrowa lekka zupka. Ahh... jak ładnie wygląda!

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

100 śmietana kremówka

2 szcz. pieprz

1 łyżeczka sól

1.20 l bulion warzywny

40 g brukselka

1 szt. cytryna

2 łyżka olej

Przygotowanie


1

Cebulkę drobno posiekać i zeszklić na oleju, następnie dodać brukselkę i zalać wszystko gorącym bulionem.

2

Zagotować i potrzymać na wolnym ogniu ok. 20 minut.

3

Zupę zestawić z ognia, przestudzić i zmiksować.

4

Dodać śmietany, doprawić sokiem z cytryny, solą, pieprzem (do smaku).

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły