Zupa z brukselki
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa z brukselki](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977428550.jpeg&w=3840&q=75)
Zdrowa lekka zupka. Ahh... jak ładnie wygląda!
3
0 / 0
Zdrowa lekka zupka. Ahh... jak ładnie wygląda!
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
100 śmietana kremówka
2 szczyp. pieprz
1 łyżecz. sól
1.20 l bulion warzywny
40 g brukselka
1 szt. cytryna
2 łyżka olej
Przygotowanie
1
Cebulkę drobno posiekać i zeszklić na oleju, następnie dodać brukselkę i zalać wszystko gorącym bulionem.
2
Zagotować i potrzymać na wolnym ogniu ok. 20 minut.
3
Zupę zestawić z ognia, przestudzić i zmiksować.
4
Dodać śmietany, doprawić sokiem z cytryny, solą, pieprzem (do smaku).