Example thumb
3

Składniki

100 Mililitrów
Śmietana kremówka
2 Szczypty
pieprz
1 Łyżeczka
sól
1.2 Litra
bulion warzywny
40 Gramów
Brukselka
1 Sztuka
cytryna
2 Łyżki
olej
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Cebulkę drobno posiekać i zeszklić na oleju, następnie dodać brukselkę i zalać wszystko gorącym bulionem.
  2. Zagotować i potrzymać na wolnym ogniu ok. 20 minut.
  3. Zupę zestawić z ognia, przestudzić i zmiksować.
  4. Dodać śmietany, doprawić sokiem z cytryny, solą, pieprzem (do smaku).
  5. Zupkę podgrzać przed podaniem. SMACZNEGO!!!

Opis

Zdrowa lekka zupka. Ahh... jak ładnie wygląda! POLECAM!!!

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!