Zupa z brukselką

m7
Zupa z brukselką

0

0 / 0

Zupa dla wielbicieli niecodziennego smaku brukselki.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

0.50 kg brokuły

0.50 łyżecz. pieprz kolorowy

200 g włoszczyzna

1 szt. ćwiartka kurczaka

1 łyżka sól

4 łyżka śmietana 18%

30 dag. brukselka

Przygotowanie


1

Mięso zalać wodą, lekko posolić, dodać umytą i pokrojoną włoszczyznę i gotować do miękkości.

2

Obrać mięso z kości i pokroić w średniej wielkości kawałki. Wywar zagotować i włożyć kawałki mięsa i brukselkę. Gotować, uważając, aby nie rozgotować kapustek. Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz połączyć ze śmietaną.Wsypać pietruszkę i koperek.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

359

kcal

Białka

15

gram

Węglowodany

49

gram

Tłuszcze

7

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły