Zupa z brukselką
m7
0
0 / 0
0
Zupa dla wielbicieli niecodziennego smaku brukselki.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
0.50 kg brokuły
0.50 łyżeczka pieprz kolorowy
200 gr włoszczyzna
1 szt ćwiartka kurczaka
1 łyżka sól
4 łyżka śmietana 18%
30 dek. brukselka
Przygotowanie
1
Mięso zalać wodą, lekko posolić, dodać umytą i pokrojoną włoszczyznę i gotować do miękkości.
2
Obrać mięso z kości i pokroić w średniej wielkości kawałki. Wywar zagotować i włożyć kawałki mięsa i brukselkę. Gotować, uważając, aby nie rozgotować kapustek. Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz połączyć ze śmietaną.Wsypać pietruszkę i koperek.