Zupa z brukselką
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa z brukselką](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F8030-1702058028684.jpeg&w=3840&q=75)
Zupa dla wielbicieli niecodziennego smaku brukselki.
0
0 / 0
Zupa dla wielbicieli niecodziennego smaku brukselki.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
0.50 kg brokuły
0.50 łyżecz. pieprz kolorowy
200 g włoszczyzna
1 szt. ćwiartka kurczaka
1 łyżka sól
4 łyżka śmietana 18%
30 dag. brukselka
Przygotowanie
1
Mięso zalać wodą, lekko posolić, dodać umytą i pokrojoną włoszczyznę i gotować do miękkości.
2
Obrać mięso z kości i pokroić w średniej wielkości kawałki. Wywar zagotować i włożyć kawałki mięsa i brukselkę. Gotować, uważając, aby nie rozgotować kapustek. Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz połączyć ze śmietaną.Wsypać pietruszkę i koperek.