Example thumb
2

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
2 Pęczki
Botwina
1 Sztuka
Kość wieprzowa
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
pietruszka
1 Sztuka
seler
3 Sztuki
liść laurowy
3 Sztuki
ziele angielskie
1 Łyżka
ocet winny
1 Dekagram
udko z kurczaka
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Z marchwi, selera, pora, kurczaka i kości schabowej gotujemy wywar, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie.
  2. Jak wywar będzie gotowy dodajemy umytą i pokrojoną botwinkę i sól do smaku.
  3. Zupę zakwaszamy octem lub kwaskiem cytrynowym i zabielamy śmietaną.
  4. Podajemy z ugotowanym jajkiem.

Opis

Wiosenno-letnia zupa z młodych buraków i botwinki.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!