2

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
2 Pęczki
Botwina
1 Sztuka
Kość wieprzowa
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
pietruszka
1 Sztuka
seler
3 Sztuki
liść laurowy
3 Sztuki
ziele angielskie
1 Łyżka
ocet winny
1 Dekagram
udko z kurczaka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Z marchwi, selera, pora, kurczaka i kości schabowej gotujemy wywar, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie.
  2. Jak wywar będzie gotowy dodajemy umytą i pokrojoną botwinkę i sól do smaku.
  3. Zupę zakwaszamy octem lub kwaskiem cytrynowym i zabielamy śmietaną.
  4. Podajemy z ugotowanym jajkiem.

Opis

Wiosenno-letnia zupa z młodych buraków i botwinki.

Podobne przepisy

Pomidorowa z zacierką

Łatwy Do 1 godz
Pomidorowa z zacierką

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Średni Do 1 godz
Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Trudny Do 3 godz
Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Zupa chłopska

Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Ogórkowa z nutą koperku

Łatwy Do 40 min
Ogórkowa z nutą koperku

Zupa minestone

Łatwy Do 40 min
Zupa minestone

Pomidorowa z piekarnika

Łatwy Do 40 min
Pomidorowa z piekarnika

Rosół tradycyjny

Średni Do 3 godz
Rosół tradycyjny

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!