Zupa z botwinki

mariola85
Zupa z botwinki

2

0 / 0

Wiosenno-letnia zupa z młodych buraków i botwinki to obowiązkowe danie w sezonie na botwinkę. Pyszna, lekka, ale sycąca zupa - koniecznie wypróbuj.

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szcz. sól, pieprz

2 pęcz. botwina

1 szt. kość wieprzowa

2 szt. marchew

1 szt. pietruszka

1 szt. seler

3 szt. liść laurowy

3 szt. ziele angielskie

1 łyżka ocet winny

1 dek. udko z kurczaka

Przygotowanie


1

Z marchwi, selera, pora, kurczaka i kości schabowej ugotować wywar, dodać liść laurowy i ziele angielskie.

2

Jak wywar będzie gotowy, dodać umytą i pokrojoną botwinkę i sól do smaku.

3

Zupę zakwasić octem lub kwaskiem cytrynowym i zabielić śmietaną.

4

Podawać z ugotowanym jajkiem.

Kategorie


PlanerUlubione
Szukaj
PrzepisyArtykuły